|
Vzduchování v jezírku, 2.3.2013  Máte někdo zkušenost s tímto provzdušňovačem? Je to plastová placka s gumovým perforovaným potahem. Je to profi věc z domovní čističky vod (dostal jsem to k bedně filtru). Ještě jsem to nepoužil, protože filtrace je ve výstavbě (i jezírko) :-) |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 24.2.2013 Kupte topné tělísko s termostatem. Nastavíte na požadovanou teplotu a je vymalováno. Aby jste ušetřila energii, obložte akvárium polystyrénem. Pokud rybám nesvítíte, nechte aspoň jednu (kratší stěnu) odkrytou, aby měly světlo. |
 |
|
 |
Nemoc a úhyn ryb, 18.2.2013 Napadené ryby bych dal do karanténní nádrže (samozřejmě v bezmrazé místnosti), postupně zvedl teplotu vody na 20- 25 stupňů a do vody dal buď sůl nebo léčivé prostředky pro ryby (k dostání v akvaristice), vzduchovat. Ryby ovšem budou muset... celý příspěvek > |
 |
Nemoc a úhyn ryb, 17.2.2013 Podle různých tvarů ran bych řekl, že je to od koček. Boláky, to je druhotná infekce. Kočka dokáže vytáhnou 2 kilového kapra. Podle fotky si myslím, že dospělá kočka na hladinu dosáhne. Nejlepší je nechat tak 50 cm mělčinu kolem obvodu (mimo ten... celý příspěvek > |
 |
Rybnicek, 9.2.2013 Pan Hrkal má pravdu. Záleží na tvaru - proudění vody má vliv na splavování či ukládání kalů (v časopise Bonsaje a japonské zahrady je to krásně popsané), objem vody zase na získání a udržení jakési rovnováhy (čím víc vody tím líp), plocha = víc... celý příspěvek > |
 |
Zazimování jezírka, 5.2.2013 Myslím, že nepraskne, protože led uvnitř i vně tlaky vyrovná. |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013 Jsem rád, že to někdo použil v praxi a ujistil mě tím, že je to správná cesta. A hlavně levná a jednoduchá. Když to může regulovat hladinu v nádržce na splachování na mm přesně tak proč ne v jezírku. Díky. |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013 Díky Pavle za inspiraci |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013 Ten "vergl" co je na obrázku bude asi fungovat jako ten WC splachovač (podle těch střev co jsou venku). Akorát mě není jasné jak tím prostupuje voda, aby to reagovalo na pokles a stoupání hladiny. Já sázím na klasický WC ventil s plovákem. Když bude... celý příspěvek > |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013  No hladina v jezírku a v zakopané filtraci (v šachtě) bude na stejné úrovni (gravitační filtrace) a přepad přes příčky v komorách bude asi 5 cm. Takže pokles hladiny by neměl překročit 4 cm. Jinak s tím "vlnobitím". Plovák by byl v "chráničce", která... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013 Dasty, zdá se, že jste už nad tím přemýšlel, když tipujete cenu za "udělátko". Navrhněte co a jak... |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013  No právě z důvodu přítoku elektřiny až do jezírka, byť jištěné jakkoliv, bych se tomuto řešení chtěl vyhnout (toto řeší profi drahé přístroje na principu změny napětí na ponořených elektrodách). Určitě to půjde, jak již jsem napsal výše, řešit i tím... celý příspěvek > |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 26.1.2013 Spíše hračička (bez peněz :-)). A baví mě taky něco vyrábět. Když vidím nabídku "udělátek" na hlídání hladiny za 9 litrů apod. tak už z principu musím něco vymyslet. Zjistil jsem, že kamarád má ve studni čerpadlo, reagující na tlak v potrubí na... celý příspěvek > |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 26.1.2013 Plocha hladiny je cca 100m2. Jezírko je celý den na slunci a je na jihu Jižní Moravy. Takže voda ubývá před očima :-) |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 26.1.2013 Chci dopouštět odpařenou vodu do jezírka. V létě ubývají až stovky litrů vody denně a když nejste 14 dní doma tak zvláště u gravitační filtrace jde o fatální průšvih... |
 |