|
Výsadba třešně do kompostu, 2.4.2013 Pan PP: Tak, tak, zahradu mám prakticky na čistém jílu a třešně tam i v okolí rostou. Dal bych něco na ptačce, ta snese hodně.
|
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2013 Tak na zahradě cca 40 - 50 % pupenů (Bergeron) v háji, o pár kilometrů dál a pár metrů výš vše ještě spí, pupeny v pořádku. |
 |
|
 |
Třešen Kordia, 24.3.2013 Nechci kupovat další stromek - chci případně vroubovat opylovače do koruny stávajících odrůd. Pro jistotu. Že by se v okolí nenašel z těch poměrně dosti stromů vhodný opylovač se mi moc nezdá. Úroda Kordie je spíše ovlivněna mrazíky v období... celý příspěvek > |
 |
Očkování vegetativně množených podnoží, 24.3.2013 Ano, bylo to v ČR (Chomutovsko). Ten druhý způsob se mi zdál logičtější, než očkování na dřevitý řízek, na druhou stranu očkovaná odrůda nevyrůstá těsně nad zemí, ale třeba 25 cm od země. |
 |
Třešen Kordia, 23.3.2013 Nevíte někdo, jestli existuje odrůda, která by byla společným opylovačem odrůd Kordie a Kaštánky? Případně, jestli se tyto dvě výše jmenované odrůdy vzájemně opylují (nebo třeba jen jedna druhou)? V okolí do 50m je sice asi 10 stromů třešní a višní,... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 22.3.2013  Petr z Pardubic: "A vidíte, já jsem měl právě na Bergeronu nejvíc plodů ze všech odrůd, které tady mám. Mrazu 10.4. se postavil opravdu statečně. Zasloužil by si připnout na kmen vyznamenání - hrdina dubnového mrazu 2012".
No dneska mně zatrnulo... celý příspěvek > |
 |
Očkování vegetativně množených podnoží, 22.3.2013 Očkovali klasicky, a během dne se to vysazovalo (koncem srpna) - kupodivu vše se ujmulo. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 21.3.2013 Vloni to zmrzlo u Bergeronu v poupatech. |
 |
Očkování vegetativně množených podnoží, 21.3.2013 Ano, podnože (před tím vyorané) se očkovaly v ruce a následně se sázely na trvalé stanoviště. |
 |
Zálivka po hojení stromů, 21.3.2013 Uvedenému přesně odpovídá odběrová sondovací tyč pro odběry půd. Spodní bodcová tyč cca 40 cm, nášlap a horní "téčko" na vytažení. |
 |
|
 |
Očkování vegetativně množených podnoží, 17.3.2013 Ne. Původní řízek byl celý zasazen do půdy až po bázi v ten rok narostlého výhonu, který narostl ještě před očkováním. |
 |
Broskev diana, 16.3.2013 Plody byly jako ze žurnálu :-). |
 |
Očkování vegetativně množených podnoží, 16.3.2013  Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s očkováním vegetativních podnoží . V létě jsem viděl dva způsoby (konkrétně u podnože St. Julien) - první, kdy se očkoval přímo zakořeněný řízek v jeho dolní části a po ujmutí očka se zbytek i s novým letorostem... celý příspěvek > |
 |
Broskev diana, 16.3.2013 Pane Petře, netvrdím, že to byla odrůda Elberta (v chatce byl plánek a na něm u broskvoně nápis "Alberta") to už jsem psal výše, rovněž nepíši každý rok výborné ovoce - ale cca 7 z 10 let (odhadem). Je to už více jak 20 let. Nepsal jsem to proto,... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Symphonie, 12.3.2013 Aha, tak to jsem pane Petře nevěděl - viděl jsem, že ji mají na aktuálním prodejním seznamu. Zřejmě ji z něj nevyškrtli. |
 |