|
Příspěvky uživatele - 230.162
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ananasová reneta, 3.2.2015 Lituji, že nemohu dostát Vašemu přání na poskytnutí roubu, strom jsem už prořezal a rouby nezachoval. Ostatně by jich moc nebylo, A. R. Roste velmi slabě a málo rozvětvuje. Je to takový spur-typ. Taky jsem už část stromku prerouboval. I. V. |  | Ananasová reneta, 2.2.2015 Ananasku pěstuju dosud už asi 40 let. Jablka maji opravdu výbornou chuť ale jsou drobná a to prakticky od výsadby, spíše soudkovita než placata, s tmavými lenticelami. Nejlepší jsou v únoru až březnu. Plodí málo. I. V. |  |
|  | Určení odrůdy, 30.1.2015 Smiřicke mívá krátkou silnou slupku. I.Vejvancicky. |  | Charlamowski, 31.12.2014 První várku asi týden po ukončení sklizně St. Earliest a Skleněného, druhou část po týdnu asi s Melbou, Mantetem a Baltimore, vlastně tedy v 1. půli srpna. I. V. |  | Charlamowski, 29.12.2014 Odrůdu Charlamowski pěstují 45 let, sám jsem ji narouboval od souseda. Neztotožňuje se s negativním hodnocením výše, je sice kyselejší než Stark Earliest, ale vždy je podstatně větší, velmi šťavnaté a netrpí chorobami. Má atraktivní pruhování podobně... celý příspěvek > |  | Stará jabloň s ohromnými jablky, 1.12.2014 Dal bych k úvaze i jinou možnost. Bojkovo obrovské nebo velké. Jablka nad deset cm má běžně a ve starých sadech bylo hojně zastoupené po celých Čechách. Lidove zvana Strudlak. Naproti tomu Antonovka zvláště ta 600gramova Micurinova zde byla dosti... celý příspěvek > |  | Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 7.11.2014 Hvězdnata Renata nemá vždy narůžovělou dužninu. Typické jsou u ní hlavně výrazné lenticely a propadáváni zdravých plodů už začátkem září. Takže to bude asi přece jen ona. I. Vejvancicky. |  | Koupě stromku (ů) starých odrůd, 1.11.2014 Taky Watervlietske, Hvezdnatou renetu, Cistecke lahudkove, Charlamowski, Jonathan, zvonkové. |  | Princ Albert, 28.10.2014 Pěstoval jsem obé na jednom stromě. Zatimco Albrechtovo bylo u mých odběratelů oblíbené, Albert nechutnal ani mně a to mám anglická jablka rád. Ivan. |  | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 28.10.2014 Paní Saffronia chce zasadit 4 vyšší kmenne stromy jabloní a tak bych jí za sebe doporučil kromě jejích oblíbených Grafstynskeho a rechtace ještě Matčino a Ontario nebo Idared, pokud je ovšem na silných podnozich sežene, rozhodne ne Starkrimson nebo... celý příspěvek > |  |
|  | Jabloň Jonathan, 17.10.2014 U mě je Jonared méně trvanlivý než Jonatan. Dříve se taky musí sklidit, protože padá a tak je menší, méně vybarvený a chuťově vyzrálý. Oba jsou na M4 a oba stejně trpí padlím. Na zákrsku není problém ho udržet lividací napadených větviček během roku.... celý příspěvek > |  | Jaká je to odrůda?, 17.10.2014 Já bych tipoval na 90% Lebelovo. Těch je i u nás na Kladensku ve starých zanedbaných sadech mnoho. I. Vejvančický. |  | Akane - perla podzimu, 21.9.2014 Taky jsem koupil rouby Akane v Uniplantu. |  | Spartan, bohemia, 21.9.2014 Patřím k těm, co vůbec nestříkají, resp. posledních asi 20 let. Dávám přednost zdraví před jedy v potravinách. Spartan je jednou z odrůd, kterým to takhle moc nesvědčí, ale spokojím se se ztrátami. Letos byly 2 bedny k jídlu a 4 na mošt. Mám taky... celý příspěvek > |  | Spartan, bohemia, 21.9.2014 Nástup do plodnosti závisí u jabloní v první řadě na podnoži. Jsou-li stromky na slabě rostoucí - zákrskové podnoži, třeba M 9, nebo 27 či 106, budou plodit nejpozději 3. rokem. Vyplatí se nechat 1 větvičku, nejlépe v malém sklonu rostoucí, bez... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|