|
Zničený (suchý) trávník, 12.4.2017 Zdravím, přiznám se, že místy (také u obrubníku) mám stejný problém. Radu bych uvítal také, ale vidím to na nutné nové vysetí, což mi pěkně štve... I ta půda je tvrdá jako beton. |
 |
Čím natřít lávku?, 30.3.2017 Díky. Já se v tom vůbec nevyznám. Nevím, co by s tím udělal ten hydraul. olej, ale moc se mi to nezdálo. Lávka se bude dělat v červnu. Neměla jsem vůbec tušení, že nějaká vrstva musí několik měsíců pracovat. Tak zkusím dát ten fungicidní přípravek a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pámelník - starost o něj, 7.5.2015 Děkuji. A o kolik ho mám zkrátit? Zatím vyrostl o 20-25 cm, takže do příštího roku bude nejspíš docela dost vysoký. |
 |
Klobásy opět nakyslé, 23.2.2015 Zdravím, předně díky za tip. A jak toto odstranit? Topit stále s pootevřenými dvířky? To by se ale teplota dost těžko hlídala - byla by stále vyšší. Tak nevím jak z toho ven. J. |
 |
Klobásy opět nakyslé, 23.2.2015  Zdravím, jse už zcela bezradný a proto se obracím s následujícím dotazem. Patřím mezi začínající, zkoušel jsem udit zatím jen 3x, ale pokaždé bez požadvaného úspěchu. Včerejší uzení klobás není opět ok, klobásy jsou takové zvenku nakyslé, ikdyž... celý příspěvek > |
 |
Vertikutace již nyní?, 6.3.2014 Stando díky. A s tou samotnou zelenou skalicí nemůžu jinak nic poškodit? Např. spálit trávu, pokud to tedy bude správně naředěné?? Nerad bych něco po... Díky. |
 |
Vertikutace již nyní?, 6.3.2014 To s tou zelenou skalicí proti mechu je dobrý nápad. Jenže ta skalice se má údajně míchat ještě se síranem amonným! A ten teda nevím kde bych sehnal. Nebo by stačila pouze samotná skalice?? Nikdy jsem to ještě neaplikoval. Díky.
|
 |
Vertikutace již nyní?, 6.3.2014 Zdravím, také jste už přemýšleli o vertikutaci při takto teplém počasí? O víkendu má být až 15 stupňů tak mě láká vyrazit frézovat a hnojit. Co na to zkušenější? Nebo raději počkat na duben? Díky. Jirka.
|
 |
Aplikace zelené skalice na mech ještě nyní?, 22.11.2013 Zdravím, kdybych měl skalku, tak se mi tam mechy budou líbit taky. Ale v trávníku je rozhodně nechci. Neinvestoval jsem do trávníku málo, takže nechci, aby se mi tam ten prevít mech takhle rozpínal. Pravidelně dělám vertikutaci, i nyní na podzim jsem... celý příspěvek > |
 |
Aplikace zelené skalice na mech ještě nyní?, 21.11.2013 Pěkný den všem. Obracím se s následujícím dotazem na zkušenější. V trávníku se mi objevil mech a rád bych ho zlikvidoval zelenou skalicí. První otázkou je, jestli to mohu provést ještě teď než napadne sníh, nebo mám počkat na jaro? A za druhé, dočetl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 15.8.2013 OK dekuji za rady! Jirka.
|
 |
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 15.8.2013 Pekny den, obracim se s dotazem na zkusenejsi, kdy mam zastipnout navrchu rajcata, aby stihla dozrat a neztracely tak zbytecne silu? V horni casti se mi stale objevuji kvety a ty jiste nestihnou vcas dozrat. Jde mi jen o to aby ty "rychlejsi" mely... celý příspěvek > |
 |
Ulehla vyklicena rajcata, 15.3.2013 Diky vam vsem za rady a postrehy. Pro sichr jsem si nechal naklicit par novych. Pekny den vsem. Jirka. |
 |
Ulehla vyklicena rajcata, 14.3.2013 Opatrne jsem je "obpichal" paratkem, abych je uvolnil v substratu a pote je jemne vytahl. Pri tomto kroku poruseny nebyly. Jinak maji vsechyn po dvou deloznich listkach. Jirka. |
 |
Ulehla vyklicena rajcata, 14.3.2013 Pekny den vsem. Rad bych se jen zeptal na probelm s vyklicenymi rajcaty. Seminka jsem si nechal vyklicit v parnicku do vysky ca od 5 do 8cm. Pred 2 dni jsem je opatrne vytahl a presadil do kelimku 0,2l a to tak, ze jsem se je snazil co nejvice dat do... celý příspěvek > |
 |