|
Příspěvky uživatele - 51.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Drcení kostí pro slepice, 31.5.2013 a zkusil jste drtit hovezi kost na kousky? to timhle verkem nejde. |  | Řez broskvoní, 7.3.2013  Dobrý den, mám broskovoň, nikdy nebyla stříhaná. Myslím, že je tak 5 let stará. Můžete mi poradit, které větve bych měla ořezat? děkuji |  |
|  | Střílení do výfuku, 8.1.2013 střílení do výfuku znamená, že směs není úplně shořelá když se otevírá výfukový kanál. To značí chudou směs. Odpovídá tomu i rozpadlý píst, kdy chudá směs nevybuchuje alebrž pomaleji hoří (v rámci těch tisícin sekundy) a na píst horké plyny... celý příspěvek > |  | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 14.11.2012 Rád bych se podělil s novou zkušeností. Při hledání lisu na mošt s vodním vakem jsem narazil na německého výrobce, který nabízí i systém na uchování moštu bez sterilizace. Spočívá v nerezovém sudu a výčepním zařízení. Lije se do sudu čerstvý mošt,... celý příspěvek > |  | Jabloň pro těžkou půdu, 30.10.2012 Pomalu se chystám obnovit část sadu tak, aby se stal užitkově ozdobným. Staré stromy pomalu hynou, ale nelituji toho. Nahradit bych je chtěl několika stromy - jabloň, švestka, moruše na celokmenech,staré odrůdy, nejraději snad pravokořenné.... celý příspěvek > |  | 20% víno?, 1.10.2012 Dobrý den, promiňte mi dotaz: jaký lihoměr (vínoměr) funguje na principu povrchového napětí kapaliny? |  | Vypouštění oleje, 20.7.2012 Je to asi 10 dní, koupil jsem novou sekačku, motor Honda. Zde již není žádný vypouštěcí šroub vespod, olej se vylije překlopením sekačky nabok - cestou nalévacího hrdla... údajně to tak mají všechny nové sekačky i s motorem Brigs... |  | 4x4 u zahradních traktorů, 28.5.2012 Jen na okraj- mimo otázku: Důležité jsou i půlené brzdy zadních kol. Přední kola dáte do plného rejdu, zadní vnitřní kolo zabrzdíte a točíte se vpravdě na pětníku. |  | Slunečnice pestrá, 15.6.2011 Dobrý den, také máme slunečnic spoustu. Původně jsme si koupili asi deset do koupacího jezírka, postupem času se rozmnožili. V jezírku vidět jsou, zvlášť v době tření vyjíždí na mělčiny a vyhřívají se na sluníčku, v mělké vodě u břehu také potom... celý příspěvek > |  | Identifikace stromu, 17.5.2011 Některé zpododěry u nás přezimovat mohou, mám odrůdu Marie Simon a už druhou zimu přečkal zcela bez poškození, jedná se ale o opadavý druh Ceanothus x pallidus, stálezelené druhy u nás nepřezimují. I ty nedávné květnové mrazíky přečkal bez újmy,... celý příspěvek > |  |
|  | Zničí dnešní počasí úrodu?, 4.5.2011 Vím, že se jim nic nestane, ale třeba loni na podzim jsem si dokupovala spoustu tulipánů různých barev a tvarů a ani jsme si květy pořádně neužili a jsou pryč. Alespoň třeba tulipán Gavota pár dní kvetl a je opravdu nádherný. |  | Zničí dnešní počasí úrodu?, 4.5.2011 U nás to bylo podobné (Královéhradecký kraj, u přehrady Rozkoš). Za noc všechno přemrzlé. Zeleninové záhony jsem měla zakryté a ve skleníku přitápím. Ale všechny kvetoucí cibuloviny, vyrašené denivky, bohyšky, pivoňky všechno přemrzlé. U... celý příspěvek > |  | Douzeni koupeneho uzeneho, 22.4.2011 to co nám prodávají v masokombinatech vedle uzeneho masa snad ani neleželo. rychlosůl, chemie a kouřový smrad v lahvičce- to je vše, protože klasickým uzením by se nemohli uživit. Není nad poctivé domácí naložení. Jinak pro prevenci kvašení- vše před... celý příspěvek > |  | Jak ošetřit půdu a založit trávník?, 30.3.2011 Dobrý den, rozhodně nemíchejte dohromady více travních směsí, lepší vybrat jednu, která bude vyhovovat požadavkům, které na trávník máte. Máme také malé děti a vím, co jejich řádění s trávníkem nadělá, tak rozhodně ne parkovou směs, nesnese větší... celý příspěvek > |  | Rašelina - velké balení, 22.3.2011 Dobrý den, loni, když jsme zakládali rašeliniště, brala jsem rašelinu přímo v Agru, Nakonec jsme právě kvůli manipulaci brali balení po 250l, ale měli i 1 m3 zabalený ve folii a nejsem si jistá jestli i volně loženou. |  |
 |
|
|
|