|
Roubováni švestek, 7.7.2008 Dobrý den,
lze roubovat peckoviny (jde mi o švestky)teď v červenci tzv.za zelena pouze za kůru nebo má šanci na úspěch i roubování kopulací na letošní výhony?
Děkuji za názor. |
 |
oskeruše, 21.4.2008 Dobrý den,
zasadil jsem v tomto týdnu oskeruši.Zajímal by mne názor na řez těchto stromků.Ať už řez po výsadbě nebo pak později řez výchovný.Je jako stejný jako u většiny ov.strmoků, nebo má svá specifika(jako třeba broskvoně, višně).
Dík za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování švestek, 14.4.2008 Dobrý den,
dotaz pro p.Vysloužila a další zkušené ovocnáře.Jedna ov.školka v blízkosti mého bydliště nabízí podnož myrobalán(á3kč)Vzhledem k tomu, že mám na zahradě poměrně široký sortiment švestek a renklod chtěl bych nějaké nakoupit a pokusit se... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat durancii?, 19.3.2008 Dobrý den,
durancie má v sortimentu p.Radim Pešek na www.stareodrudy.org |
 |
Doporučte prosím školku v Libercekém kraji, 18.3.2008 Dobrý den,
jezdím si pro stromky již několik let do velké ovocné školky v Klášteře u Mnichova Hradiště a vždy jsem byl spokojen.Je to sice z Liberce asi 40 km ale určitě vyzkoušejte. |
 |
Roubováni švestek, 17.3.2008 Dobrý den,
pane Vysloužile, tak jsem se o to na základě Vaší výše uvedené rady tento týden pokusil.Chtěl jsem se ještě zeptat po jaké době se u roubování na kopulaci odstranuje páska.
Děkuji a přeji všem hodně zdaru při jarním roubování. |
 |
hrušeň Thirriotova, 3.3.2008 Dobrý den,
má někdo zkušenosti s pěstováním této hrušně?
Dík za názory. |
 |
broskvoň z pecky, 13.2.2008 Dobrý den,
poradí někdo vyzkoušený postup na vypěstování broskvoně z pecky? |
 |
druh renklody, 6.2.2008 Dobrý den,
popsal jste jí velice přesně včetně toho bujného růstu. Pravděbodobně je to tedy Oulinská. Vloni jsem ji postříkal přípravkem Calypso proti pilatce a úroda byla nádherná. |
 |
druh renklody, 4.2.2008 Dobrý den,
mám na zahradě strom renklody (ryngle) přibližně 15-20 let starý, má velké kulaté plody, v dozrávání krásně žluté barvy. Jsou větší než zelená renkloda. Neví někdo jaký to může být druh.Děkuji za stanovisko. Přeji všem hezký den. |
 |
|
 |
Roubováni švestek, 26.11.2007 Dobrý den,
zahradu mám sice docela velkou a rozmanitou, ale všechny stromky jsem doposud pouze nakupoval. V současné době bych však potřeboval přeroubovat 2 švestky které vytvořily nový kmínek z podnože (ten původní uschnul) jsou již asi 120 cm... celý příspěvek > |
 |
Jakou meruňku?, 15.11.2007 Dobrý den,
ve školce Klášter nad Jizerou mi byla do polohy 550 m nad mořem, slunná jižní stráň, okraj Českého ráje doporučena meruňka Bergeron. Jsem zvědav na názor odborníků, zda to bylo dobré doporučení od pracovníků této poměrně velké zahradní... celý příspěvek > |
 |
jaká je to hrušeň, 9.11.2007 Dobrý den, neví náhodou někdo jaký je správný název hrušně, které se u nás (oblast Českého ráje) říká lidově Solanka? Jedná se o hrušeň, která u nás má konzumní zralost v druhé polovině srpna. Není tedy vůbec vhodná k uskladnění. Má žluté sladké... celý příspěvek > |
 |
Hnojení trnek - postřik, 8.11.2007 Děkuji za názor. Ještě k tomu hnojení. Myslíte, že vápno pomůže stromkům stejně jako vápenec? Jaký druh univerzálního hnojiva je nejlépe použít a v jakém množství (v gramech k jednomu stromu)? V případě, že bych teď na podzimhnojil močůvkou, vápnem... celý příspěvek > |
 |
Hnojení trnek - postřik, 7.11.2007 Dobrý den. Čím je nejlepší přihnojovat švestky a slivoně staré 5 až 15 let? Je dobrá kombinace močůvka + vápenec? Děkuji za reakci. |
 |