|
Nasátí ryb čerpadlem skrz gulu, 15.10.2013 Na jednu stranu obdivuju, že jste se do toho pustil. Na druhou stranu mě udivuje, že se s tím děláte. Ušetřil jste na tom max pár stokorun, které při stavbě jezírka jsou zanedbatelným výdajem. Především bych měl strach, že to někde poteče a co pak?... celý příspěvek > |
 |
Cena okrasného jezírka, 6.6.2013 Dobrý den,
podle tohohle Vám nikdo neporadí. Cena může i nemusí být ok. Chce to víc informací. V ceně jsou ryby za pár stokorun nebo desítek tisíc? Filtrace je jaká? Může Vám tam dát firma filtraci za 5 tisíc nebo taky za 70... a tak je to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mrtvý jeseter - co se mu stalo?, 12.5.2013 Zdravím,
to bude ono. Člověk by si dal fakt pár facek:-(Měl jsem tam čerpadlo druhým rokem bez krytky a nenapadlo mě, že by to mohlo nacucnout rybu... Navíc jsem ho našel u toho čerpadla. Budíž to varování pro ostatní, aby měli zakryté sání... celý příspěvek > |
 |
Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku, 8.4.2013 Takže vážně používáte ZnO, čili oxid zinečnatý? |
 |
Mrtvý jeseter - co se mu stalo?, 3.4.2013  Zdravím, tak jsem dneska dorazil k jezírku a co nevidím... Kousek pod hladinou mrtvý jeseter ruský. Včera jsem ho viděl, jak plaval. A říkal jsem si, jak hezky vyrostl. Mohl by mi někdo zkušený říci, co se mu mohlo stát? Omlouvám se za kvalitu... celý příspěvek > |
 |
Filtrace - návrh vnitřního členění, filtrační média, 31.3.2013 Zdá se mi to jako bezva nápad ty pet lahve. Asi do toho půjdu taky. O co to může být horší, než nějaké plastové kuličky? |
 |
Návrh filtru, 28.3.2013 Zdravím,
potřeboval bych poradit s návrhem filtru. Původně jsem chtěl udělat filtr z jednogo sudu, který by sloužil jako vortex a následně by byl propojený s tisícilitrovou nádrží, která by byla rozdělena na komory. V jedné by byli kartáče, v... celý příspěvek > |
 |
Vzduchování v jezírku, 1.3.2013 Děkuji za odpověď. Jednalo se mi především o provdušnění. Tak asi budu uvažovat nad investicí do válce. |
 |
Vzduchování v jezírku, 28.2.2013 S těmi ztrátami mě to právě napadlo... Kompresor má výkon 45l/min. Nad tim vzduchovacím válcem jsem právě uvažoval. Stačil by na něj můj kompresor? Jaký by jste mi doporučil? Děkuji. |
 |
Vzduchování v jezírku, 28.2.2013 Zdravím,
přemýšlím nad jednou věcí. Má význam vzduchovat na více místech? Momentálně to mám udělané tak, že mám od kompresoru vyvedeno 6 hadiček a na koncich mám malé akvarijní vzduchovací kamínky. To mám rozmístěno po svém jezírku asi 50m2.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hadice / trubka k čerpadlu, 10.2.2013 Děkuji všem za reakce. Udělám to z té 50. |
 |
Sterbinovy filtr, 30.1.2013 Hezké řešení. Taky bych rád něco pro letošek stvořil... Kde jste sehnal tu tkaninu? Děkuji. |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 27.1.2013 Já to tak používám druhým rokem. Normálně jsem přidělal pod lávku ten mechanismus z wc a připojil na vodovodní řád. Jsem s tím spokojený. Reaguje to na malý ubytek hladiny. A stálo mě to nějakých 150Kč. I kdyby to vydrželo třeba jenom dva roky, tak... celý příspěvek > |
 |