|
Popínavka na pergolu?, 13.9.2012 Tak mé doporučení číslo 1 by byl zimolez (Lonicera henryi), pak by šly použít i ty vámi uvedené, dále třeba brslen (Euonymus fortunei) nebo i přísavník (např. Parthenocissus quinquaefolia). |
|
Popínavka na pergolu?, 13.9.2012 Zkuste uvést ještě světovou stranu a nadmořskou výšku. Nyní jen dvě obecná doporučení: Nesázejte to do květináče. Rostlina je potom náchylnější na mráz, na sucho a nemá dost prostoru pro rozvoj kořenů. Druhé doporučení (i když to je už více... celý příspěvek > |
|
|
|
Skleník Perfekt H z OBI, 13.9.2012 Pozink vydrží poměrně dlouho, toho bych se tak nebál. Podstatné je, že tam nejspíš není základna. Také je dost nízký. Další nevýhodou je, že je to noname výrobce a ani nemáte možnost si ho před nákupem osahat (pokud ho nemají na prodejně... celý příspěvek > |
|
Jakou velikost stromu vybrat pro malou zahradu, 12.9.2012 Ne že by na vzrůstnosti roubované odrůdy vůbec nezáleželo, ale pravda je, že podnož je důležitější. Pro orientaci: Zatímco zákrsek stačí sázet ve sponu 4m (i méně), tak polokmen už chce alespoň 6m a vysokokmen minimálně 8, spíše 10 metrů. Když to... celý příspěvek > |
|
Jaká rostlina?, 12.9.2012 Pan Josef má na mysli jehlici rolní, která je teplomilnější, u nás se vyskytující pouze na SV Moravě. Nedělá trny. Podle obrázků ve vyhledávači by to měla být ona. |
|
Jaká rostlina?, 12.9.2012 Hm, to bude ona, ale já ji tedy znám o mnoho dřevnatější a jehlicovitější :) |
|
Prorůstání vijanů, 11.9.2012 Letos se mi na rajčatech objevil jev zvaný prorůstání vijanů. Vijan na konci pokračoval v růstu a vytvořil stonek s listy podobný zálistkům. Pozorovali jste to také? |
|
Slunečnice vysoké 3,5 m, 11.9.2012 Pardon, jistěže letnička :) |
|
Slunečnice vysoké 3,5 m, 11.9.2012 Slunečnice je dvouletka, žádné cibule nemá. Pěstuje se každý rok ze semen. |
|
Jarní cibuloviny a netkaná textilie, 11.9.2012 Tak to opravdu nedokážou. I když jinak rostliny dokážou zázraky. Například takto přikrytá čechrava mi vylezla o půl metru dál - našla si první výlez. Cibule vůbec nemají moc mulčování rády, protože pod mulčem je půda dlouho zmrzlá a pozdě se budí. |
|
|
|
Co je to za plevel?, 11.9.2012 Lilkovité to nebude, ty by jako plody byly bobule. Měl jsem podezření na podražec křovištní, ale některé prvky mi tam nesedí (způsob větvení, ostnité tobolky). |
|
Co je to za plevel?, 11.9.2012 Jak vypadají ty květy? Jsou trubicovité, na konci rozšířené, silně vonící? |
|
Ošetření kmene stromu, 11.9.2012 Tam, kde mají balzám, mají většinou i fungicidy. Naopak v drogérii často postřiky mají, ale balzám těžko. |
|
Strom jako olivovník, 11.9.2012 Aha, tak to asi bude hlošina úzkolistá. Viděl jsem je jednou a moc jsem je nezkoumal. |
|
Strom jako olivovník, 11.9.2012 Já myslím, že jde o rakytník. Viděl jsem ho hodně na D1 směrem na Bratislavu. |
|