|
Příspěvky uživatele - 136.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co teď s kadeřavostí?, 14.5.2008 Průšvih je asi v tom, že v původní domovině broskví je velká ale suchá zima, pak chvilka dešťů a pak už pálí slunce.V naší vlhké ale mírné zimě se houbě daří.Taky už se na vesnici tolik netopí sirným uhlím.Pepík |  | Co teď s kadeřavostí?, 9.5.2008 Kuprikolem stříkám při oteplení v zimě, před rašením užívám raději novozir.Myslím, že kuprikol opravdu dokáže popálit.Jednou jsem Kuprikolem vzal hrušku napadenou rzí a rez opadala i s listy.Pepík |  |
|  | pestovani revy na balkone, 7.5.2008 Snažím se pěstovat révu na konstrukci u kůlny.Když nezakrátím, vylezou letorosty na střechu, udělají i více než 5m za rok.Když se za rok nechá pokračovat, musí v pohodě udělat kmínek, který dosáhne i výše než do 1.patra, což byl požadavek.Pepík |  | Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 24.4.2008 Je zde zmínka o podnožích.Prdlajs se v tom vyznám.Nemůžete, prosím,dát odkazy, kde se nechá najít více.děkuji.Pepík |  | Hnojení vinné révy, 23.4.2008 Zkuste kouknout do knihy Pěstujeme révu vinnou, autor V.Kraus, V.Kraus ml.,kapitola 9.,vydavatelství Grada.Byla k dostání i v superhypermarketech.Je to docela alchymie.Zdraví Pepík |  | pampová tráva, 18.4.2008 Trávu svážu do copu a z rabicového pletiva (používají ho zedníci a je levnější než králíkářské) udělám ohradu.Do té nasypu listí, suché.Pepík |  | strihani vinne revy, 18.4.2008 Nechci psát bludy, když tak mne opravte.Myslím, že réva plodí na letošním dřevě, které musí vyrůstat z loňského.Tomu přizpůsobit řez.Ještě mám za to, že letošní výhon, který vyrůstá z prvního pupenu loňského (počítáno od stařiny) neplodí.?Zdraví... celý příspěvek > |  | kvašená červená řepa, 6.4.2008 Siláž nebrat, ta mně nechutná.Když navlhčím kukuřici, vyrazí z ní klíčky.A co s tím dál? Díky |  | kvašená červená řepa, 4.4.2008 Pánové nezkoušeli jste kvasit kukuřici? V USA z toho prý dělají kompot zvaný burbon??Docela by mně to zajímalo.Díky. |  | Podnož St. Julien, 2.4.2008 Několikrát zde byla zmíněna podnož St.Julien. Psal jsem zde ohledně "špendlíků u cesty s modrými plody", což pan Vysloužil určil jako pravděpodobnou St.Julien. Jaký je rozdíl mezi touto a myrobalánem, případně co je na co. Děkuji za informace. Pepík |  |
|  | Slivovice vs. calvados, 1.4.2008 Pokud se nepovede a destilát škrábe v krku jako kartáč, nebo je cítit přiboudlinou, ještě není nic ztraceno.Do sklenice natrhejte mladé smrkové nebo borové výhonky,6neděl louhujte.Klouby stižené revmatismem budou vděčny za každé pomazání.Pepík |  | Roubování, 1.4.2008 Před cca 20 lety jsem na mladé švestce, jakási jugoslávká odrůda, zkrátil všechny silné větve na krátké pahýly, sehnal rouby a přerouboval.To proto že kvetla a neplodila.Dnes bych asi začal tím, že bych provedl postřik proti pilatkám.Kdybych byl... celý příspěvek > |  | Roubování, 1.4.2008 Když jsem za školní docházky rýsoval a trubičkové pero zachytávalo o papír, plivlo se na teracový schod a krouživým pohybem se provedlo vyhlazení.Teď vážně.Zkuste se zeptat nějakého brusiče nástrojů jestli nemá vyřazený jemný kotouč na broušení... celý příspěvek > |  | Roubování švestek, 29.3.2008 Prohlédl jsem strom ze kterého jsem chtěl rouby.Jedná se o velmi starý strom, snad mirabelka.Největší loňské přírůstky, ta u tam, byly 5cm délky a tak 2mm tlouštky.Budu se muset podívat po okolí a zkusit to udělat za rok.Škoda roku.Zdraví Pepík. |  | Roubování švestek, 26.3.2008 Chtěl bych se zeptat pana 204.1 na roubování za zelena.Ty rouby se zakracují nebo se nechává prut s vrcholovým pupenem?Letošní odběr roubů jsem už prošvihl.Zasadil jsem před 4 lety slívu Bryskou, stromek zaschl, ale pustily dva nejspodnější... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|