 |
Příspěvky uživatele - 136.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nádory - klejotok, 14.12.2008 To suché dřevo, které tvoří jádro větve, bych musel vysekat dlátem a udělat dutinu.Zbyla by cca 15-20mm tlustá stěna na 3/4 mezikruží.Pepík |  | Nádory - klejotok, 14.12.2008 Na broskvoni, proto jsem dotaz zadal do fóra BROSKVONĚ.Pepík |  |
|  | Nádory - klejotok , 13.12.2008 Větve mám na několika místech trochu zploštělé a po jedné starně roztržené, cca 15 cm délky,4 cm šířky..Větev je jakoby "rozvalená".Uprostřed rány je suchý střed větve, po krajích se tvoří zával.Z okolí vytéká klejotok, za zvýšeného přísunu... celý příspěvek > |  | Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?, 9.12.2008 U Mantetu se mi občas "zblázní" kus větve a je obalena shluky malých deformovaných plodů.Zdá se mi, že má sklon ke střídavé plodnosti, a taky dost hnije (možná od nakousání vosama)Pepík |  | Rezat stromy, alebo nie?, 1.12.2008 O řezu bylo napsáno už hodně, má svoje opodstatnění.Strom udržovaný řezem dá možná méně ovoce, ale podstatně kvalitnějšího.Stačí si projít zanedbaný sad.Na neudržovaných stromech uvidíte množství nekvalitního, malého ovoce.Také takový strom nevypadá... celý příspěvek > |  | Rezat stromy, alebo nie? , 30.11.2008 Vysaďte si vedle sebe dvě broskvoně.Jednu ponechte osudu, druhou stříhejte podle literatury.Za 4-5 let budete vědět více.Není nad to si to vyzkoušet.Pepík |  | Ochrana stromků v zimě před okusem zvěří, 30.11.2008 Jestli máte někde v okolí psa v klasické boudě, strčte mu tam pruhy látky, ty pak zavažte okolo stromků, čas od času vyměnit. Pokud jste na samotě, nejlepší je háravá fena, pak se vam tam natáhnou toulaví psi a a ti už se o zápach... celý příspěvek > |  | Achocha - Ačokča, 27.11.2008 Když jsem na zahrada.cz přečetl prvně slovo ačoka, zbystřil jsem.To že se nemusím při sklizni ohýbat je velký klad, už mi taky bolí záda.První reakcí bylo hurá do experimentu, vypěstovat rostlinu převelikou, nevídanou.Jak čtu postupně příspěvky,... celý příspěvek > |  | malinoostružiny, 25.11.2008 Odplozené výhony se ustřihnou u země, na těch už nic nenarostePokud máte alespoň 2 letošní výhony, jeden bych zkrátil o třetinu, druhý nechal.Příští léto porovnejte úrodu a zvolte jeden způsob..Ten zastřižený by se měl více rozvětvit a měl mít větší... celý příspěvek > |  | Znáte někdo tuto odrůdu jablek?, 18.11.2008 Podobné jablko pamatuji, sázel je můj otec.Byl to malináč, ale nevím jestli se jmenoval hornokrajský nebo holovouský.Myslím, že ve sklepě vydržel i přes vánoce.Pepík |  |
|  | Střih broskvoně ve špalíru, 16.11.2008 Kotlovitá koruna a dlouhý řez je nejrozšířenější, taky nejsnažší a nejrychlejší.Ale nic Vám nebrání ponechat u stromku terminál a udělat tvar kartáče na mytí lahví.Při řezu je třeba pamatovat na to, že broskvoň plodí pouze na loňských letorostech.Řez... celý příspěvek > |  | Pěstování č. rybízu ve stěně, 16.11.2008 V r.1988 vyšel v edici "Státní zemědělské nakladatelství radí" časopis Rybíz, angrešt na zahrádce.Je v něm popsán způsob borminský-na 5 větví a rýnský-na 3 větve.Vzdálenost keřů 1-1,5m.Zdraví Pepík. |  | Trávník až ke kmínku, 10.11.2008 To s tou sekačkou je pravda.Čas od času musím vzít vosk a zatřít šrám.Když pod korunou udělám 1-2 díry pomocí trubky, naliju do nich zkvašený slepičinec a pak zastrčím hadici z nádrže, snad pro strom udělám stejně dobře jako s velkým kolem... celý příspěvek > |  | Vitis Labrusca, 2.11.2008 Před časem jsem o B.G.sháněl informace a jeden z návštěvníků tohoto fóra mi poradil následující:
http://members.chello.cz/vino_z_vinohrad/wine/w26.htm
Pepík |  | Vitis Labrusca, 2.11.2008 Třetím rokem mám odrůdu Boskoop Glory.Údajně pochází též z křížení z V.labrusca.Pěstuji ji na jídlo.Letos mi poprvé pořádně zaplodila.Bobule menší, tuhá slupka, jedl jsem ji od září až do minulého týdne.Vostorg nebo Kodrjanka se mi jeví chutnější,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|