|
Příspěvky uživatele - 16.70
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Vylomený výhon révy, 16.5.2010 Mám od jara nově zasazenou révu, několik sazenic, mají už asi 10 cm výhonky. Tam kde jich bylo více, tak jsem je vylámal a nechal jeden nejvhodnější (nejsilnější a nejvzpřímenější) pro zapěstování budoucího kmínku. Vedle révy jsem... celý příspěvek > | | Nová réva Cerason, 7.5.2010 Zdravím do diskuse a zasílám popis co jsem od jednoho pěstitele obdržel já, tak ať se Vám lépe rozhoduje:
CERASON
Mi 5-100 /Frankovka x Svatovavřinecké./ x / Merlot x Seidel 13.666/
Středně bujného růstu, středně husté až husté... celý příspěvek > | |
| | Krystal - rada, 20.4.2010 Je to prostě fakt těžké rozhodnout se pro 4 odrůdy, když je tolik různých možností výběru odrůd a každá nabízí něco. Od stolního vína prostě každý většinou čeká co největší bobule, obrovské hrozny, odolnost proti chorobám, mrazuvzdornost,... celý příspěvek > | | Krystal - rada, 20.4.2010 Tak díky, stejně už bych to asi nechal. Budu dělat kratší tažně s menším počtem plodných oček a třeba tou redukcí budou zase kvalitnější hrozny v menším počtu, uvidíme. Stolní odrůdy se chystám dát na pergolu, uvažuji o Vostorgu, Arkadii, Aročnyj,... celý příspěvek > | | Pinus densiflora Pendula (borovice hustokvětá), 8.4.2010 Zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s pěstováním Pinus densiflora Pendula neboli Borovice hustokvětá převislá. Vloni jsem si ji koupil a na podzim zasadil, je asi 70 cm vysoká a má moc hezký tvar. Má nažloutlé jehlice (měla je... celý příspěvek > | | Jmelí, 30.3.2010 Tak to jsem byl já. Už to za vzácnost nepovažuji a pořád se mi líbí a jablek má i přes jmelí fůru. Jen místo šílených vlků mi roste na jabloni jmelí. | | Stolní odrůdy, 28.3.2010 Jaké máte zkušenosti s popsanými odrůdami Malverina a Dornfelder? Děláte z nich i víno, nebo je máte jen na jídlo? Kdy zhruba dozrávají? Díky za veškeré info... | | Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 21.3.2010 Jak jste s tím Hibernalem spokojený? Kdy Vám dozrává a děláte z něj víno, mám o něj též zájem, tak by mě zajímali Vaše zkušenosti (úroda na keř, chuť, cukernatost,... popř. ošetřování...) Díky... | | Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 18.3.2010 Tady opět autor, jasný, v klidu, je to diskuse. Příspěvek začíná nabírat na obrátkách a už má i dost připojených reakcí, takže já jsem spokojený, že to vzbudilo zájem, i když opět konstatuji, o hodnocení révy, jsem se tady... celý příspěvek > | | Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 14.3.2010 Opravdu velmi zdařilý přehled se subjektivními zkušenostmi. Stejně ale nevím jaké 4 odrůdy si mám dát na pergolu, aby byla atraktivní barevně i odrůdově. Hlavně moc nechci, aby se stáhli k pergole vosy, když tam budeme mít posezení. Myslel... celý příspěvek > | |
| | Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 13.3.2010 Otázka pro všechny pěstitele a nadšence. Napište pro zajímavost s jakou odrůdou máte ty nejlepší zkušenosti se zohledněním všech možných kritérií (atraktivita, velikost, barva, chuť, odolnost, atd. hroznů) - stolní odrůdy. No a... celý příspěvek > | | Odrůdy vhodné na pergoly, 22.2.2010 No myslel jsem si to, ale abych nakonec nemusel chodit se štetečkem a opylovávat každý květ sám:-) No nic, pište další náměty, rady apod. jak nejlépe pěstovat, stříhat atd. révu na pergole. Máte ještě někdo nějakou vhodnou odrůdu, ať mám nad čím... celý příspěvek > | | Odrůdy vhodné na pergoly, 21.2.2010 Poraďte mi prosím někdo co nejrozumější odrůdy na pergolu, myslel jsem si na Vostorg, Prim, Nero... Chtěl bych nějaké zajímavé odolné (po všech stránkách) a úrodné odrůdy - cca 3-4 odrůdy. Jsou vhodné i moštové odrůdy na pergoly -... celý příspěvek > | | Kdy přesadit nevhodně vysázenou révu?, 10.2.2010 Tak děkuji za vyčerpávající odpověď, moc jste mi poradil, nějak to zkusím zmáknout, jinak sazenice mám nějaké od Krause z Mělníka (byli v kontejnerech) a nějaké od pana Plačka z Dyjákoviček u Znojma. No snad mě všechny vyraší ať... celý příspěvek > | | Kapia, odrody a sposob pestovania, 9.1.2010 Venku se dá pěstovat kapie Rafaela od firmy Sema a Karpia od firmy holandské Seminis. | |
|
|
|
|