|
Jmelí, 7.1.2013 Tipuju že to je jedle, to je u nás běžně vidět, kolikrát je ve smrkovém lese ojedinělá jedle na vrcholku zarostlá jmelím.
Daniel |
|
Jmelí, 7.1.2013 Ještě jednou děkuji,
Přiznám se že nevěřil, je ale vidět že to je ojedinělý výskyt, že je takové slabší.
U nás přirozeně roste ochmet 2km od naší obce, jmelí jedlové to dokonce rostlo i u nás v parku jen 200m od našeho domu, pak jmelí borové... celý příspěvek > |
|
|
|
Jmelí, 6.1.2013 No tak to jste mě dostal pane Josef.
Moc děkuji za foto, mohu se zeptat kde to je?
Docela se mi chce se tam jet podívat. |
|
Jmelí, 6.1.2013 Děkuji,
Problém je že se to všude píše ale já prolezl lesy se jmelím borovým a na smrku tam nikde nebylo. U nás na hradecku se dokonce vyskytuje jmelí jedlové i borové v jednom místě a přesto tam na smrku neroste a už vůbec ne na modřínech. Četl... celý příspěvek > |
|
Jmelí, 5.1.2013 Na smrku? Zajímám se o jmelí 22 let ale vživotě jsem jmelí na smrku neviděl. Nebyla to náhodou jedle.
|
|
Jmelí, 5.1.2013 Uplynuly 3 roky a jabloně stále prosperují i se jmelím, máme doma 80 druhů jablek na 4 jabloních. sklidil jsem minimálně 300kg jablek a tak 20 kg jmelí. Jmelí si teda rekuluju tak aby bylo zdálky vidět a na bujné jabloni která roste vedle kompostu a... celý příspěvek > |
|
Hibernal, 1.11.2012 Zdravím do diskuse o Hibernalu, je to moje nejoblíbenější odrůda vůbec. Co se týče vína, tak jsou z této odrůdy opravdu špičková, myslím, že tato odrůda má u nás velkou budoucnost. Já v HK ji mám 4 rok (asi jen 10 hlav), ale... celý příspěvek > |
|
Jak zbavit trávník plevele?, 27.8.2012 Dnes jsme se dozvěděli, že správný název není KOSTŘAVA, ale LIPNICE roční. |
|
Jak zbavit trávník plevele?, 24.8.2012 že je to kostřava nám řekli v prodejně zahrada. je to polehavá rostlina která se rychle rozrostla na cca 200 m2 a udusila trávník. Takže nám doporučili vzít motyky a celou plochu sundat o cca 10 cm, postříkat roundapem, dovézt si novou hlínu a... celý příspěvek > |
|
Jak zbavit trávník plevele?, 22.8.2012 koupili jsme letos na jaře travní semeno, bohužel v něm byla i kostřava, může nám někdo poradit jak se jí zbavit, moc děkujeme. |
|
|
|
Modrá skalice ano či ne?, 11.7.2012 Dobrý den. Letos už mi to nedalo a začal jsem pátrat o levnějším způsobu údržby bazénu, než jsou "zázračné" tablety, savo... Ročně jsem utratil cca 2.000,- a výsledek nevalný. 0Na snížení Ph používám kyselinu chlorovodíkovou a na udržení chlóru,... celý příspěvek > |
|
Moruše - pěstování, 26.6.2012 Dobrý den, já mám morušovník asi 12 let, teprve asi 3 poslední roky plodí. Když kvete (?) a nastanou přízemní mrazíky, tak je po úrodě. Letos mrazíky přišly po odkvětu a máme moruší, že nevíme co s nimi. Mám druh se světlejšími morušemi (růžové... celý příspěvek > |
|
Upevnění truhlíků na parapetu, 1.6.2012 jde :) |
|
Upevnění truhlíků na parapetu, 5.2.2012 elegantni reseni i zkrz polystyrenovou fasadu... existuji kombinovane srouby/ vruty s prerusenym tepelnym mostem...
|
|
Opory pro růže, 14.11.2011 kované... |
|