|
Hokaido, 23.4.2008 Možná je problém že se mi rostliny plazí po zemi. Hnilo asi tak 50% malých plodů když bylo deštivé a chladné počasí. Když plody vyrostli přes průměr tak 10 cm, tak pak vždy dorostli. Zkoušel jsem dýňky podkládat, ale v tom dešti stejně hnily.... celý příspěvek > |
|
ostření, 23.4.2008 K hostovi 111.206, který rouboval za kůru. Napadlo mne že to zamazávání jak píšete mi také jednou spíš způsobilo problém než něčemu pomohlo. Štepařský vosk zatekl mezi roub a podnož a spolehlivě je oddělil. Už to teď jen zabaluji do pásky. |
|
|
|
Hokaido, 23.4.2008 Pěstuju je bez vyvýšeného záhonu, zdá se mi to škoda práce, rozlézají se sami po travníku po zahradě. Zalévám je stylem, udělej rybníček u kořenů a nalej do něj jednu nebo dvě konve vody když jsou pařáky. Plodí dobře, škoda jen toho odumírání mladých... celý příspěvek > |
|
Skleník z petlahví, 28.12.2007 Nějak to nejde, píše to:
Chyba Chyba
Prístup zakázaný |
|
Re: Jak se zbavit starých ořešáků, 18.12.2007 Když je to tak blízko, tak Vám na zahradu napadá možná polovina úrody ořechů... |
|
špendlíky - foto, 23.11.2007 Zdravím, no zrovna Katalonský to určitě není, protože nemá kapkovitý tvar. Tenhle špendlík zrál v srpnu a K. špendlík by měl zrát už koncem července. |
|
špendlíky - foto, 20.11.2007 Na pokochání: |
|
Bílá trnečka, 12.11.2007 Stará odrůda slivoně, která by měl být významně odolná šarce. Znaté ji někdo podrobněji? |
|
Hořká pihovatost a červivost u Goldstar jabloně, 7.11.2007 Skoro nehnojíme. Je to pole, kde se pěstovali před léty brambory a hnojilo se, teď je to jen sekaný trávník. Asi v půdě nějaký prvek chybí nebo je ho moc, co má ještě vliv na pihovitost? Respektive, má cenu honit jablka ještě něčím jiným než... celý příspěvek > |
|
škumpa, 6.11.2007 Na trávníku se pravidelným sekáním nové "výmladky" celkem spolehlivě ničí. Nemyslím si že by kořeny kterými se čile rozšiřuje, šli do velké hloubky. Zajímalo by mne spíš v čem tkví krása škumpy, proč je tak často vysazována. |
|
|
|
Santa Rosa, 6.11.2007 To si teda počkáme dlouho. V mezičase bych radši pěstoval něco jiného |
|
Potřebuji poradit se švestkou Herman, 26.10.2007 Dobrý den, mám otázku na pana Zavřela. Jsem zvědavý na Toptaste, jaké už s ní máte zkušenosti? |
|
Listnáč do špatné půdy, 23.10.2007 Quercus robur fastigiátní bych asi nedoporučil. Pár jich máme v parku a jsou moc pěkné stromy a zároveň moc velké. Při případném snižování koruny by už vypadal nepěkně. |
|
Rakytník řešetlákový, 18.10.2007 Řezal bych ho jen kdyby mi něčím překážel nebo když bych sklízel zmrzlé bobulky s větvičkami. Obecně podzim na řez moc vhodný není, ale rakytníku bych provedl cokoli, myslím že to snese. |
|
Durancie a šárka, 6.9.2007 Zdravím, mám podotázku k tématu. Našel jsem v jedné starší ovocnické knížce strohou zmínku, že název Durancie je ze jména slívy Royale de Tours zkomolené na turanče a následně na durancie. Hledal jsem jsem R.d T. ale našel jsem pár zmínek na... celý příspěvek > |
|