|
Choroba viniča - pomoc, 13.5.2014 Tiež pestujem odrody Izabela, Konkordia,Otelo...,ale nie kvôli jedeniu, a už vôbec nie kvôli vínu.Pestujem ich pre fantastickú šťavu-mušt. Stano |
 |
Bezsemené stolní odrůdy, 15.4.2014 Poloskey má u mňa odolnosť niekde na úrovni odrody Prim, takže 2 preventívne postreky postačujú.Trochu hrubšia šupka bráni silnejšiemu napadnutiu osami pretože chuť je silne muškátová. Stano |
 |
|
 |
Samosprašnost u ořešáků, 15.4.2014 Skúste stránky Kohaplantu(sekcia Poradenstvo). Stano |
 |
Halčivec révový nebo vlnovník révový, 8.3.2014 Fascinuje mě, jak vždycky kouzlíte s těma lektvarama, chemici ;)
Mňa skôr fascinuje že si neprečítate na čo ten Kuprikol vôbec zaberá.Na broskyne už nezaberie, na révu ešte nezaberie, a na egreše nemá prečo zabrať. Stano |
 |
Slivovice - kvas, 2.3.2014 Kvas z dobre vyzretých durancií, present,toptaste, domácich na 1-2 % neprekvasia ani hlbokoprekvášajúce kvasinky(vyskúšané).Pomohlo by iba zriedenie a následný zákvas, čo ale mierne zníži aromatickosť pálenky. Stano |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 Súhlasím z Rosťom, pretože pokiaľ na inak zdravom strome zbadáte napr.Klanolupeňovku obyčajnú(český názov neviem),tak strom nabral priamy smer do pece.Takže Stando nejaké paradoxy nie sú na mieste.Stano |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 20.2.2014 Podľa mojich skúseností dôležitejšie ako odstránenie pahýla je zastavenie presychania konára odstránením mŕtvej kôry až po zdravé pletivá s ošetrením balzamom.Pokiaľ sa časom začne tvoriť zával a našťepený výhon zmohutnie, môžete mŕtve drevo... celý příspěvek > |
 |
Výběr postřikovače stromků, 21.1.2014 U nás Calypso predávajú s odmerkou od 0,5ml takže stačí trochu počítať. Stano |
 |
Odrůda Admirál, 15.1.2014 Aj v mojej teplejšej oblasti je Angold kvalitný, chuťovo taký lepší stred, bez akejkoľvek choroby, škvrnitosti alebo múčnatenia dužiny.Týmto ma skôr prekvapil tu na fóre vychvaľovaný Braeburn ktorý týmito nectnosťami u mňa na väčších plodoch... celý příspěvek > |
 |
Meruňky, monilioza 2014, 14.1.2014 Horizon a Lynx je to isté. Stano |
 |
|
 |
Orangered, 29.12.2013 Pokiaľ sa jedná o moníliu výhonov alebo plodov, tak v mojich podmienkach sa Orangered javí zatiaľ ako veľmi odolná.Problém je pri nej s glejotokom keďže mám vyššíu hladinu spodnej vody.Dôležitá je aj prebierka bez ktorej sú plody malé, aj keď rovnako... celý příspěvek > |
 |
Orangered, 27.12.2013 Tiež mám Orangered aj na Rubire.Prvá slabšia úroda bola až tretí rok.Naštepená do koruny Vestaru a do Tipaly bohato zarodila už na druhý rok. Stano |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 21.12.2013 ,,Tento rok som cca 50 percent Idaredu musel obrať už kocom septembra, daľších...´´ Musel?Prečo?Idared nepadá a každý deň navyše na strome zlepšuje jeho kvalitu.Mrazy -6°C začiatkom októbra u mňa prežil bez problémov, a obral som ho v 3... celý příspěvek > |
 |
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 13.12.2013 Malá oprava to lezenie je perla 158.130 |
 |
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 13.12.2013 Tiež ma pobavilo denné odpúšťanie CO2,s plátenými vreckami na kôstky, lezenie za slivkami pána3.51,a,,Durancie odpeckuji obtížně, ale jde to´´plus ďalšie perly pána 158.130. Ďakujem vám. Aj kôli tejto pestrosti mám rád toto fórum.Každý má nárok na... celý příspěvek > |
 |