 |
Příspěvky uživatele - 156.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Topend, 10.9.2014  No moje Topendy potrebujú ešte aspoň týždeň,a to som v 200 mnm na juhu St.Slovenska.,,Zrelé´´(mäkké) boli len tie čo mali nájomníka. Stano |  | Toptaste, 27.8.2014 Podľa mojich skúseností je ohľadne odolnosti voči hnitiu plodov na tom lepšie Toptaste.Na Hanite sa koruna roztvorí pod úrodou sama, ale je dôležité zapestovať správny odklon všetkých kostrových konárov v základe aby sa pri ohnutí nevylomili.S Jojom... celý příspěvek > |  |
|  | Pomoc s určením odrůdy, 20.8.2014 Kráľovnú Viktóriu mám na inej záhrade tiež, ale tá sa začína vyfarbovať ináč, bez fľakov, rovnomerne,tak ako na fotografiách pána Fialu z 9.8.Je fakt že chutia podobne.Ďakujem za reakciu. Stano |  | Pomoc s určením odrůdy, 20.8.2014  Ešte jeden |  | Pomoc s určením odrůdy, 20.8.2014  Tiež by som potreboval pomôcť z určením odrody.Chuľou mi pripomína Viktoriu.Plodnosť je každoročná, dužina bieložltá, kôstka odlučiťeľná, šupka kyslá, tolerantná na šarku.Stromy sú slabého, rozložitého vzrastu.Zrelosť začína od polovice... celý příspěvek > |  | Špendlíky - kolik cukru do kvasu?, 15.8.2014 do žitné se dává 30 kg cukru na 100 l a ničemu to nevadí-tak to ste naozaj dobrú ražovicu ešte nepil.Do takej sa nedáva ani zrnko cukru. Stano |  | Pálení špendlíků, 11.8.2014 a jak to máte s chutí, protože já ji tam po těch špendlíkách pořád nějak nemůžu najít - S toho si nič nerobte, je mnoho ľudí ktorí popri jemnejších chutiach a arómach prejdú bez povšimnutia.Podobne je to pri vychutnávaní vín, tiež tam mnoho ľudí nič... celý příspěvek > |  | Radosť, 8.8.2014 Šupka je možno o niečo hrubšia, ale na rozdiel od Flaminga sa zle lúpe.V chuti žltomäsých odrôd, celkovo nejaké veľké rozdiely nehľadajte.Kompóty z lúpaného, v správnej chvíli obraného Flaminga sú fantastické, kľudne aj keď sú dva roky staré.To sa... celý příspěvek > |  | Radosť, 8.8.2014 Zo štyroch stromv tejto odrody mám ešte posledný.S pisaťeľom predomnou úplne súhlasím, je to veľmi kvalitná broskyňa.Na rozdiel od Redhavenu, kôstka sa oddeľuje od dužiny pred plnou zrelosťou.V mojich podmienkach (vysoká spodná voda),trpí mierne... celý příspěvek > |  | Orangered, 27.7.2014 Nemusíte sa báť.Aj zabudnuté, prezreté,a mäkšie plody, s menej kyselinkami sú vynikajúce.V mojich podmienkach stráca chuť, a mierne múčnatie prezretý Sylvercot. Stano |  |
|  | Orangered, 21.7.2014  Orangered je,,môj kôň´´.Vynikajúca chuť, pevná dužina, v mojich podmienkach odolná, vysokoúrodná.Fotografia je z vlani, nejako sa každoročne bleskovo minú.Veharda je tiež výborná odroda, a posadil som si ju znovu ale už preventívne na... celý příspěvek > |  | Orangered, 21.7.2014  Vestar-každoročne vysoko úrodná, dužina mierne vláknitá, na môj vkus až príliš aromatická, skôr na priamy konzum.Veľmi veľké plody, prebierka nevyhnutná, nepreťažovať. |  | Orangered, 21.7.2014  Prečo nie.Vesprima-dužina pevnejšia ako Veharda na povrchu typicky hrboľatá, výborná na kompótovanie, niečo ako clingy pri broskyniach, vcelku mrazuodolná, na myrobaláne menej aromatická ale chuťovo výborná.Na marhuľovom podpníku u mňa skôr... celý příspěvek > |  | Orangered, 15.7.2014 U mňa už Orangered končí a začína Vitilio.Vyfarbuje Vesprima a Vestar. Stano |  | Orangered, 14.7.2014 Pán Peter, stačí skúsiť chuť jadra.Pokiaľ je sladké, tak to pravdepodobne Orangered je. Stano |  |
 |
|
|
|