|
Priesady, 17.1.2016 celý článok
|
 |
Priesady, 17.1.2016 Tešíte sa na bylinky, priesady a listovú zeleninu z okenného parapetu? Ani južné okná nemusia byť zárukou toho, že dosiahnete očakávaný sen. Na vine sú moderné sklá.
Urobte si malý test. Pozerajte sa na stenu a otvárajte okno. Zrazu akoby sa do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vrúble, 9.1.2016 No, veď ešte máme na vrúbľovanie aspoňn mesiac čas... |
 |
Vrúble, 8.1.2016 Tak too je veľmi zaujímavá rada. Jadroviny? Kôstkoviny? Úspešnosť?...a hlavne - v akom období tako vrúbľo-očkujete? |
 |
Vrúble, 8.1.2016 týmito hrubšími chcem vrúbľovať do rázštepu... v dobe prúdenia miazgy... len sa bojím, že vrúble s takýmito pukmi dovtedy nevydržia. |
 |
Vrúble, 7.1.2016 Mám aj nejaké jednoročné nastrihané, ale sú dosť tenké... to totiž nie je z môjho stromu, ale kolegyňa doniesla na jeseňvynikajúce jablko chuťove... tvrdí, že by tomal byť Red Delicious, ale nie si je istá... |
 |
Vrúble, 7.1.2016 Ja som sa tiež nebál toho, že by tam neboli listy, skôr ma zaujíma, či môže byť problém hrúbka a iná kvalita kôry a či kvety príliš nevyčerpajú vrúbeľ (tomu by sa dalo čiastočne predísť vyštipnutím v štádiu púčika). |
 |
Vrúble, 7.1.2016 Tie vrhné končeky sú dosť tenké. je tam dosť znateľný prechod... |
 |
Vrúble, 7.1.2016  Toto asi nebude veľmi použiteľné ako vrúble? |
 |
Roubování meruněk, 26.12.2015 Hm, ešte sme nemali zimu a hlásia, že s Novým rokom prídu mrazy -15. Tak neviem, či by som teraz vrúbľoval.
Tie vrúble na foto z r.2014 mi bohužiaľ aj v r.2014 v lete vyschli. Ostané pokusy s marhuľou do rázštepu hrubšieho konára dopadli... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nešľachtené čosi, 7.9.2015 Ja ubažujem naštepiť na jeden strom viacero práve takýchto rôznych myroblánov. Rôzna chuť... rôzne dozrievajú... bude čo zobnút postupne... |
 |
Nešľachtené čosi, 6.9.2015  ...a teraz som objavil toto... vedľa cesty, ktorou dlhé roky jazdím aspoň raz týždenne... zvláštne, že plody dozrievajú až teraz, keď väčšina myrobalánov/špendlíkov/mirabeliek(?) už skončila... a na tomto je zrelých menej ako 50% plodov. Priemerná... celý příspěvek > |
 |
Polievanie paradajok, 23.8.2015 Niekde, možno i tu, ale neviem to nájsť, niekto opisoval, ako zalieva paradajky. Pri sadení paradajok do voľnej pôdy zahrabe aj plastovú fľašu hrdlom dole bez štopľa, s odrezanyým dnom, nechá vytrčať kúsok nad úroveň pôdy. Následne zalieva do fľaše.... celý příspěvek > |
 |
Osy, 23.8.2015 Strašne mi ovocie likvidujú osy a mravce. Na broskyni mi poškodili snáď 1/3 plodov. a jablká ich lákajú tiež... Proti mravcom sa dá bojovať lepidlom, ale čo osy?...ako sa pozeráte na vešanie plastových fliaš s cukrovou vodou alebo pivom?. Ak... celý příspěvek > |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 4.8.2015 Belica... šťastný to človek |
 |