|
Uzení menší krůty, 14.2.2013 Zdravím,240g soli na litr vody je správně.rpstylle@seznam.cz |
|
Bůček, 14.2.2013 Zdravím, já maso nakládám na 3-4 dny na sucho.Na kilo masa dávám 20-22g soli.Sůl do masa pořádně vetřu a naskládám do nádoby.Po této době převařím vodu se solí (lák, na kilo 50-60g soli) nechám vychladit tak aby lák nebyl teplejší jak maso.Naleji do... celý příspěvek > |
|
|
|
Škubačka drůbeže, 14.2.2013 Dobrý den, chtěl bych si zhotovit škubačku drůbeže (slepice, krůty),nevíte někdo jak nato?Děkuji za každou radu, Radek |
|
Uzení menší krůty, 13.2.2013 Krůta udit jde.Maso nastřikuji 24% solným roztokem.Na kilo masa 1 dcl roztoku.Dát do chladu na 2-3 dny a pak vyudit.Nejlepší jsou stehna, prsa jsou sušší.rpstylle@seznam.cz |
|
Udírna a uzení bez problémů, 8.2.2013 Dobrý den, ryby bych radši udil zvlášt'.Je to jiné aroma a může se Vám dostat do masa.Já osobně do udírny ryby nedávám.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz |
|
Uzení bukovými briketami, 2.1.2013 Brikety bych do udírny nedával.Maso není zrovna nejlevnější a měl bych strach že se uzením na nich znehodnotí.Dřevo se dá sehnat úplně v pohodě.Je to nejlepší varianta.Krásná barva i vůně.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz |
|
Naložení uzeného masa, 31.12.2012 Maso nakládám na 3-4 dny nasucho.Na kilo masa 20-22g soli.Do láku dávám 50-60g soli na litr vody.Česneku 20-30g na kilo.Před uzením je dobré maso rozehřát v teplé vodě 80C na 45min.a poté vkládat okapané a osušené do vyhřáté udírny.Jinak bůček vypadá... celý příspěvek > |
|
Jateční váha a stáří, 30.12.2012 Dobrý den, zabíjím na 5-6 měsíci a váha je 3,5-4,5kg živé váhy.Krmím suchým krmivem, seno,tvrdý chleba, míchám granule s léčivem, ovesné vločky a ječmen.Na přilepšenou dostanou jablko, mrkev nebo krmnou řepu.Do vody 1x týdně ocet nebo vrbovou... celý příspěvek > |
|
Plot u potoka, 30.12.2012 Dobrý den, chci se zeptat jaké je ochrané pásmo mezi potokem a plotem který chci na jaře postavit jako ohradu pro drůbež a jestli budu potřebovat nějaké povolení.Děkuji za rady. |
|
Krůty + husy, 29.12.2012 Děkuji za odpověd'.Já myslel že když koupím mladé 2-3 měsíce, tak že se musí zavírat jak krůty tak i husy protože nejsou dostatečně opeřené.Výběh rozdělím a dám je zvlášt'.Mockrát Vám děkuji, Radek |
|
|
|
Krůty + husy, 26.12.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli mohou být v jednom výběhu společně krůty a husy.Mohu je na noc zavírat do jednoho kurníku (krůtníku)?Děkuji za každou radu, Radek.
|
|
Pružinový jateční přístroj na králíky, 25.12.2012 Dobrý den, používám jateční přístroj od pana DRIMLA za cenu 580kč.Králíka usmrtí na první pokus.Krůty zatím nevím, má to fungovat i na drůbež.Pevně v to věřím, protože na jaře bych krůty chtěl.Přeji krásné svátky.rpstylle@seznam.cz |
|
Pružinový jateční přístroj na králíky, 19.12.2012 Musím souhlasit, jateční přístroj na králíky je moc dobrá věc.Mám ho rok a jsem sním velice spokojen.Králíka uchopím za uši a cca 1cm od uší směrem k očím nasadím a zmáčknu.Králíkovi projede hrot až do mozku a v okamžiku ho usmrtí.Králík nemá žádný... celý příspěvek > |
|
Naložení uzeného masa, 16.12.2012 Dobrý den, na kilo masa dávám 20-22g soli a 20-30g česneku.Nechám 4-5 dní naložené nasucho.Po této době ho dávám do láku.Na litr převařené vody 50-60g soli.Nic si z toho nedělejte, maso omyjte a dejte do láku.rpstylle@seznam.cz |
|
Menší dřevěná udírna, 14.12.2012 Ten talířek je tam na nic, ale v tý silikonový formě je na zkoušku sýr.Nyní ho dávám do salámových střev, rpstylle@seznam.cz |
|