|
Zmarlika Kanadská - Jak se dá pěstovat u nás?, 18.6.2007 Zmarlika Kanadská je odolnější než Jidášova. Starý exemplář tohoto stromu roste v Arboretu Nový Dvůr u Opavy. Pěkně kvete. Jde dobře rozmnožovat semeny. |
 |
Liliovník tulipánokvětý, 24.5.2007 ano |
 |
|
 |
Motorová pila Oleo-mac, 24.5.2007 Jestli jsem to dobře pochopil,tak řetězka je to,co pohání řetěz.Viděl jsem pilu,myslím,že to byl Hecht 945,který měl řetězku jenom nasouvací kolečko na hřídel od tělesa spojky / u všech ostatních pil jsem to viděl z jednoho kusu-tj.těleso... celý příspěvek > |
 |
konec povolení na čerpání vody k zálivce, 28.3.2007 To všechno co je tu napsáno jsou jen dohady a dezinformace z tisku.Máte někdo nějakou internetovou adresu,kde je zákon,který to upravuje? |
 |
Jak se zbavit včel?, 10.3.2007 Nejlepší bude,když to oznámíte nejbližšímu včelaři v okolí.Měl by Vám od nich pomoci-v jeho vlastním zájmu.Zalítlé roje totiž MUSÍ likvidovat z důvodu šíření nemocí /hlavně varoázy/.V.K. |
 |
sibiřský cedr, 7.3.2007 Je to borovice limba./Pinus cembra/.Téměř stejný jehličnan jako ze Sibiře roste ve Vysokých Tatrách.Množí se semeny. |
 |
zemní vrták, 22.2.2007 Mě se ještě osvědčilo navařit na vnější hranu spodního plechu 1,5 cm zub kolmo dolů. V.K. |
 |
Dakr - Panter - máte někdo s tímto strojem své zkušenosti?, 22.2.2007 Vlastním tento stroj-bubnovou sekačku Dakr.Kdo před tím sekal lištovou sekačkou a třepal se ještě hodinu po sečení ji ocení jako velkou změnu k lepšímu.S prodejcem nede mnou celkem souhlasím,ještě má jednu chybku navíc-zanášelo se mi... celý příspěvek > |
 |
Přesazení vzrostlého smrku, 19.2.2007 No jenom rýčem to nepůjde.Na to musí už být těžší technika.Nejméně traktor.Jednou jsem přesazoval vzrostlejší strom touto metodou:Okolo stromu v kruhu vykopal asi 0,6 m hluboký přítop,rýčem.Do příkopu se na dno umístí smyčka ocelového lana a... celý příspěvek > |
 |
Starý ořešák, 28.1.2007 Pokácet dřív než Vám spadne na hlavu ,střechu,auto a na jeho místě zasadit nový strom. |
 |
|
 |
Borovice lambertova a borovice hvězdovitá, 25.1.2007 To jó.Ale ti co mi o ní řekli si jehlic nevšimli,jen viděli na borovici veliké šišky.
Vy o nějaké dospělé borovici lambertové volně rostoucí v ČR víte?
Chtěl bych utrpět šok,jako v zahradnictví Horizont u Olomouce,kde před... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 24.1.2007 Všechny ty přístroje jsou dost drahé.A já kořalečník nemám peněz nazbyt.Tak jsem to vyřešíl takto:
Dva hrnce,40 a 50 l které se běžně používají k něčemu jinému /zabíjačka atd./Pokličku od 40 l hrnce provrtat a zapojit armaturu na propojení... celý příspěvek > |
 |
Pinus_x, 7.1.2007  Velikost a tvar šišky? |
 |
Vlašský ořech - pěstování, 4.1.2007  Ořechy se "vysévají" do vlhké písčité půdy,nejlépe hned na podzim a nechají se venku-je třeba zamezit přístup myším.Semenáčky si ovšem nemusí zdědit vlastnosti stromu z kterého pocházejí a mohou mít i jinou tloušťku slupky,takže stromek... celý příspěvek > |
 |
Kompost z ořešáku, 4.1.2007 Je to srovnávání nesrovnatelného.Listí z ořešáku je něco jiného než maras ze žumpy.Listí neobsahuje průmyslové chemikálie,vajíčka tasemnic,škrkavek a další svinstvo,které jenom čeká na svůj cyklus přes zvířecí a lidské tělo. |
 |