|
Kdouloň obecná, 23.10.2014  Když chcete, aby jste měl červenú rosolovitú marmeládu. Postupujte dle níže uvedeného receptu, jak to dělám já už mnoho let. Recept je z jedné obci na Slovensku, kde je kdouloň v každé zahradě.
Kdoule dobře umyjeme a neloupané i s jaderníky... celý příspěvek > |
 |
Jak zlepšit těžkou půdu?, 13.10.2014  Co se týče mrkve, tak letos nejlépe obstála Rubína. Výnos je úctyhodný. Pěkná byla i Jitka a Koloseum. Jitka je výrazně vyrovnaná, jedna jako druhá. S petrželí je to horší. Nejlépe je na tom Olomoucká, pak Orbis. Hanácká je letos... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cukrová řepa, 10.10.2014  . |
 |
Cukrová řepa, 10.10.2014  . |
 |
Cukrová řepa, 10.10.2014  Letos cukrovka narostla do obřích rozměrů. Největší měla obvod 70 cm a délku 50 cm, hmotnost 7 kg. Zhruba stejně velké byly ještě 3. Bude dost na oblíbené řepánky i pro blízké. |
 |
Příprava půdy před založením sadu, 6.10.2014 Na zelené hnojení je taky velmi dobrá Lupina. Má kůlový kořen, který proniká do 2 m hloubky. |
 |
Co vaše réva? (2014), 6.10.2014  . |
 |
Co vaše réva? (2014), 6.10.2014  Na jaře vypadala Rhea optimisticky. Ale přišel červenec, srpen a bylo vymalováno. Polovina hroznů šla do kompostu. Nejvíc škod způsobilo padlí a následně bíla hniloba. Izabella si i letos zachovává svůj standard. Já ji moc nemusím, pěstují jí... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2014, 5.10.2014  Česká odrůda daikonu na mě udělala dojem. Roste velmi rychle a co je nejdůležitější chutná výtečně.. Černá ředkev je ještě malá a tahle má už 35 cm. Největší kousek měl 843 g. |
 |
Hnojení na podzim, 5.10.2014 Mám vyseto zelené hnojení, konkrétně svazenku, hořčici a řepku. Je už docela vysoké tak 40 cm. Chci půdu přihnojit fosforem. Uvažuji, že použiju Amofos. Ten dusík co obsahuje hnojivo, pomůže k lepšímu rozkladu biomasy. Na 1 m2 chci dát 4 g P, tak N... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2014), 25.9.2014 Je to odrůda Isabella. Jde o amerického křížence - Vitis labrusca x Vitis vinifera. Překáži mi tlustá a nakyslá slupka. Lepší mi přijde Catawba. |
 |
Co vaše réva? (2014), 24.9.2014  . |
 |
Co vaše réva? (2014), 24.9.2014  Asi tak polovinu střapců znehodnotila bíla hniloba. Ten pronikavý octový zápach je nesnesitelný. Překvapila slovenská odrůda Kerťanka. Nevím co znamená slovo Kerťanka, ale i přes hustý hrozen zůstala bez poškození. |
 |
Royal Glory a spol, 24.9.2014 Podle čeho tak usuzujete? |
 |
Děkanka robertova, 24.9.2014  Když jsem dnes přišel na zahradu, tak 2 plody byly na zemi. Zkusil jsem jak jsou na tom zbylé 2 plody, ale zůstaly mi v ruce. Čekal jsem, že ještě nějaký ten týden zůstanou na stromě. Jednotlivé plody z první úrody měly hmotnost 348g, 354g, 219g a... celý příspěvek > |
 |