|
Příspěvky uživatele - 17.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Modré brambory, 26.12.2012 Prosím, nevíte, kde se dají sehnat modré brambory? Mají i dužinu modrou - jako borůvky). Jsou údajně více nutričně zajímavé a nezvyklé (= modrá kaše, modré bramboráky, hranolky,...) Odruda Valfi - kdo nabídne? |  | Dusíkaté vápno a brambory, 26.12.2012 1. Brambory potřebují PH neutrální nebo slabě kyselé prostředí. Dusíkaté vápno, pokud upraví PH jna slabě zásadité e tedy chybou, maximálně na podzim, než se upraví PH na neutrální
2. Brambory jsou náročné na dusík, nenáročné na vápník.... celý příspěvek > |  |
|  | Extra velké brambory, 26.12.2012 Pokud chcete extra velké brambory, pak doporučuji :
1. opravdu kvalitně prohnojeno (hnuj, ale nesmí být čerstvý)
2.lze zkusit i trochu popela (s mírou) ze dřeva
3. ZALÉVAT, ZALÉVAT, ZAlÉVAT
4. nestíněný pozemek (celý den... celý příspěvek > |  | Třešeň a meruňka na stejném stromě, 20.10.2012 na jedné podnoži může úspěšně být více druhů ovoce - peckoviny, kombinace třešně i meruňky je možná. Pravděpodobně ale to bude náročnější na agrotechniku než samostatné stromy. Někde jsem četl, že dokonce rekord je 4 druhy ovoce (broskve,... celý příspěvek > |  | Banánovník - Musa, 15.10.2012  listy se stříhají, zůstává jen "kmen" celé se to "uhemuje". Při mírné zimě to stačí. Letos to udělám znovu, ale domeček zmenším. do pár let zjistím optimální velikost domečku a způsob zazimování. |  | Banánovník - Musa, 14.10.2012  Polystrénový domeček je vidět z obrázku. Vnitřek byl vysypan pilinami. Bohužel zima byla dost silná a tak mi stonek umrzl. Přesto jsem ho na jaře u země uřízl a rostl za par dní znovu. Domeček je asi metoda pro kraje, kde je zima do cca -10.... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2012, 14.10.2012  Muže to být Crimson sweet, je to moje oblíbená odrůda.
Pěstuji je již 10 let, (Praha) mám jich každý rok tolik, že už je rodina přejedená a melouny nechce. Proto jsem začal s banánovníky - viz sekce banánovník.
Posílám svoje obry,... celý příspěvek > |  | Banánovník - Musa, 14.10.2012  Zdravím všechy. Chci se podělit o svůj úspěch. melouny pěstuji již 10 let (Praha), každý rok mám několik, které mají více jak 15 kg. ALE Začal jsem pěstovat i banánovník. Na to, že začínám, to není špatné. Na konci se zóny má 4,5 m výšku a kdyby byla... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|