|
Modry povlak na Broskvovici, 15.3.2019 Přesně tak... A právě ti "ekobio" poradci budou propagovat rytí zahrady bronzovým rýčem který je prý zdrojem úžasně zdravých (prý) měďnatých iontů. Taky ovšem budou diskutovat zda je možné použít deštovou vodu z měděných okapů k zalévání... |
 |
Plisen v postupne doplnovanem sudu, 21.9.2016 Neplašte a nic nevyhazujte. Cukru jste tam dal opravdu moc, špičková slivovice už to nebude, ale vyhazovat netřeba. Postupujte takto:
1. Změřte si obsah cukru ve šťávě
2. Pokud je vyšští než nějakých 21 - 22 brix, dolejte čistou vodu, pokud... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kvalita domacej palenky, 25.2.2016 Ne - ani nikho neznám. Já dělám kvas téměř výhradně z Katinky. Protože je to letní odrůda, pálím relativně brzo - už v září. |
 |
Kvalita domacej palenky, 13.1.2016 Tak to může být (ale nemusí) být ono... mne učil dobrý teoretik a starý praktik. Říkal (a moje praxe to taky potvrzuje), že ty voňavé a chuťové látky jdou v největší míře až nakonec. Bohužel mohou jít spolu i s látkami nevoňavými a nechutnými. To je... celý příspěvek > |
 |
Nakládání a vakuování masa na uzení, 12.1.2016 A vo vo vo tom to je. Věřím že klasicky naložené maso je fajn, ale protože ve sklepě mám 12 - 16 stupňů tak si to nerisknu. V ledničce jsou 4 stupně, i to je možná moc, ale na týden... OK. Ale dejte bečku (nádobu) s lákem a masem do ledničky na... celý příspěvek > |
 |
Nakládání a vakuování masa na uzení, 12.1.2016 No tak:
1. Je to rychlejší. Pokud ale někdo má čas a podmínky a trpělivost to někde skladovat 3 týdny, pak se samozřejmě ztrácí.
2. Je to méně náchylné ke zkažení - bakterie ve vakuu se nemnoží. Vakuum ale není absolutní, tak i tohle určitě... celý příspěvek > |
 |
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.1.2016 Já to taky jinak než vakuováním nedělám, je to skvělá technologie. Každý kus zvlášť na sucho nasolím a IHNED vložím do dostatečně velkého sáčku. Před kus masa do sáčku ještě vložím ubrousek nebo papírovou "utěrku" aby se do něj už vzniklá voda při... celý příspěvek > |
 |
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 5.11.2015 Takže ještě jednou. Demižovy jak byly koupeny, tak byly použity pouze a jenom na skladování slivovice. V daném případě už opakovaně. Při předchozích skladovaných dávkách se slivovice nezabarvila, až v posledních čtyřech letech když kvas byl "vyroben"... celý příspěvek > |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 15.5.2015 Včera jsem Jojo a Stanley odstříhal všechny zaschlé letorosty až do zeleného dřeva. I zelené větve mají plno kapek kleje. Uvidíme. Loni u nás hodně přes léto pršelo a plody byly plné monilie, prakticky všecky. |
 |
Mravenci na ovocných stromech, 14.5.2015 I omezení mravenců a tím mšic je přínosem. To je jako boj s blbostí. Sice se nedá vyhrát, ale nesmí se přestat bojovat. |
 |
|
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 5.5.2015 Podle fotek, co tu dal Rony, jsem na tom s mým JOJO a Stanley úplně stejně. Stromky raší a kvetou jen v horní části koruny, dole to je s květem a lístky opožděné nebo to umírá. Na každé větvi 5-10 velkých kapek kleje. Nemám rád chemii, ale v této... celý příspěvek > |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015 Zdravím, Rony. S divným pocitem jsem sledoval Váš boj, protože stejné příznaky se projevily taky na mých stromcích. Snad ten boj nebyl úplně marný. Jak jste dopadl s Vašimi šlechtěnými švestkami? Podařilo se něco zachránit a jak? Děkuji za... celý příspěvek > |
 |
Zásah proti mrazu či monilioze, 23.4.2015 Vodní roztok modré skalice s přidáním JARu. Mráz, monilióza. Vaše názory, pánové? |
 |
Dotaz začátečníka na řezání kmenu, 20.4.2015 Používání hlavy je při řezání dřeva neobvykle namáhavé, zvláště, pokud je pila ostřejší než ta hlava... |
 |
Jakou barvu na trávu?, 1.4.2015 Zelená tráva je nuda. Doporučoval bych šedou, ta jde krásně k betonovým plochám. |
 |