|
Příspěvky uživatele - 16.118
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zalepení nafukovacího límce na bazénu, 1.8.2014  Měl jsem také dírku na límci, hledání bylo složité. Půlku límce ke středu bazénu jsem tlačením potápěl pod hladinou, pozor na vylití vody. A druhou půlku jsem pořád poléval vodou a vsadil jsem se na moje oči a uši. Ve dvou se to dělá lépe.... celý příspěvek > |  | Celková tvrdost vody, 1.8.2014  Celková tvrdost:
Je to jedna další hlavní měrná hodnota vody, kterou musíme vědět, abychom si vodu upravily do rovnováhy. Jsou vyjádřeny obsah vápenatých a hořečnatých iontů (neboli solí) ve vodě. Vápenaté ionty jsou obsaženy v povrchových i... celý příspěvek > |  |
|  | Práce s chemikáliemi, 31.7.2014 Děkuji za uznání. Z důvodu napsání tohoto článku, je když se bude psát o chemii k dezinfekci vody v bazénu, tak jenom dám odkaz sem. Pak, nemusím se v každém článku, zmiňovat základní chování s chemickými přípravky. Nebo někdo může... celý příspěvek > |  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 31.7.2014  Dobrý den
Odpověď pro p. Nikolku22, tak jsem pro vás, přemýšlel a vymyslel, jak si můžete sama vyrobit stabilizovaný roztok (ClO 2) v bazénu, bezpečně a jednoduše. Trochu mě to trvalo, ale musel jsem si to odzkoušet na svém bazénu o stejném... celý příspěvek > |  | Práce s chemikáliemi, 30.7.2014 Práce s chemikáliemi.
K založení toho to vlákna, je informovat o pravidlech bezpečnosti práce s chemickými látkami. A to platí u všech látkách, které nám pomáhají udržet vodu v normálu. Nikdy se nelze vyhnout kontaktu s mnoha látkami, z nichž... celý příspěvek > |  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 27.7.2014 Voda z vodovodu je už upravená. Jestli chceme se koupat v zásaditější vodě, tak to držte nad 7,5 pH, do 8 pH. Při vyšší hodnotě se bude objevovat kamenec, začne se objevovat čára ponoru na stěně, kde se bude zachycovat prach a nečistoty. Ve filtru se... celý příspěvek > |  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 27.7.2014 Tak to je bezva, napiš zkušenosti, při používáním. Nevím, jakou máš vodu, ale určitě bych si koupil lakmusový papírky na změření pH. Potom pokračuj dle měření. Vodu s vysokým pH nikdy nedocílíš jiskru ve vodě. Nevím přesně jaký má nárůst pH po... celý příspěvek > |  | Celková alkalita vody, 27.7.2014 Celková alkalita
Nestačí si vodu jenom užívat, ale i kvalitně o ni pečovat. Chtěl bych tady seznámit bazénáře, s problematikou, čištění a udržení vody. Hlavně co se ve vodě nachází a co nám znepříjemňují práci k udržování čisté vody a parametry... celý příspěvek > |  | PH ve vodě, 27.7.2014  Dobrý den
nestačí si vodu jenom užívat, ale i kvalitně o ni pečovat. Za předpokladu, že "celková alkalita" je její hodnota v pořádku, upravíme pH na základě výsledků co jsme změřili.
Ideální hodnota pH 6,2 – 7,2
je jedním z nejdůležitější... celý příspěvek > |  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 24.7.2014 Nechtěl jsem to podrobně rozebírat do atomu jak je to s legislativou, obsahu nečistot v chem. látek. Chtěl jsem jenom načrtnout obrazně problematiku a nezatěžovat. Ano všechno je mnohem složitější, podle úhlu pohledu.
Chtěl jsem vysvětlit že... celý příspěvek > |  |
|  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 23.7.2014 Já si myslím, že jsme si nerozuměli, nebo jsem to špatně napsal.
Měl jsem na mysli že „Chloritan sodný“ se dá koupit u firem za 1 litr cca 40-200 Kč. A jiný to prodávají za 115 ml. za 490 Kč a to se jedná o stejnou látku. Nezlobte se, ale podle... celý příspěvek > |  | Vrstva (asi) železa na okrajích a dně bazénu - jak s ní pryč, 23.7.2014 Dobrý den
Podle mého názoru, jestli to nejsou řasy, tak nám problém způsobily minerální nečistoty ve vodě, (železo a jeho kamarád, mangan) ve vodě jsou rozpuštěné, jako železnaté ionty.
Nejdříve před použitím dezinfekce se má... celý příspěvek > |  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 22.7.2014  Trochu mě to trvalo, sháněl jsem informace a následně jsem telefonicky a mailem si potvrzoval níže uvedené informace u výrobců.
Není možné vyrobit absolutně čistou chemickou látku. Proto jakoukoli chemikálii koupíte, tak má určité množství... celý příspěvek > |  | Chlor ve vodě ano či ne, 20.7.2014 Tak to jsou už lepší informace, abych si udělal představu o tom reaktoru.
Dobře, budeme brát, že voda s kohoutku není tvrdá, to musíte vědět sám, co máte v konvici na dně. (Třeba v městském vodovodu v Praze jsou pěkné rozdíly v tvrdosti vody. D.... celý příspěvek > |  | Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 19.7.2014  Nebylo by jednoduché, koupit barel s kohutkem, pak chloritan sodný a hydrogensíran sodný, dáte do vody a necháte přes den – dva vygenerovat a tím nám vznikne oxid chloričitý který se rozpustí ve vodě. A vznikne nám stabilizovaný... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|