|
Mochna křovitá, 20.7.2012 Nechci vnucovat svůj názor, ale nemohlo by to být nějaké padlí? Měli jsme padlí na doubku - listy každoročně šedivé a po postřiku proti padlí to zmizelo. Nechci to zakřiknout, ale letos je to zatím dobré a listy jsou zelené. Takto jsme zlikvidovali... celý příspěvek > |
 |
Rozmarýn - moje poznatky, 18.7.2012 Na dovolené v Chorvatsku, na ostrově Cres jsem si ustřihla asi 5 oplégrů rozmarýnu, který tam rostl u cesty a během asi 5 let jsem si vypěstovala na balkoně keř vysoký asi 1 metr. Dařilo se mu vyjímečně. Balkon byl zasklený a tak tam i přezimoval. V... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Osvědčená odrůda cukety, 15.7.2012 Věřte, neboť ve skleníku v Jizerkách pěstuji lilek stále a s úspěchem. Plody krásně tmavofialové a velké (čemu říkám velké?...taky až 15 cm. A to je bašta. Jen na jaře pohnojím skleník cereritem.Lehce! |
 |
Nejchutnější rajčata, 15.7.2012 Start F 1 a Pedro jsou pro nás ta nej rajčata se zaručenou úrodou... |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 15.7.2012 Nedám dopustit na Cererit. Tím hnojili moji rodiče už před 40 lety a dodnes se toho držím ke spokojenosti mé i rajčat. |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 15.7.2012 Dám jednu radu, která asi někoho zvedne ze židle... vraťte se ke starým osvědčeným druhům a neblbněte s novinkami a máte rajčata jako víno. Libor. |
 |
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 15.7.2012 Pokud máte kompostér běžně prodávané velikosti, tak máte za dva roky senzační kompost. Stačí ho jen pak prosít... Dávám do něj i trávu sekanou sekačkou, ale nesmí být ta vrstva moc silná (max. 10 cm). Proložte ji drobnými klacíky, které snad není... celý příspěvek > |
 |
Začátečnický problém s liliemi, 15.7.2012 U lilií všech druhů se mi osvědčila drenáž z drcených skořápek od vajec. Lilie nechávám v klidu, nepřesazuji je, pouze, když už jsou moc nahloučené. Pravidlo říká, že nemají být dlouho na světle a je dobré před vyndáním cibulí mít již nové místo... celý příspěvek > |
 |
Listmaté keře - jílovitá půda, 15.7.2012 Neudělala jste zase tak velkou chybu, abyste musela vše vykopávat. Většina ze jmenovaných roste v pohodě bez velkých nároků na kvalitu půdy. Soudím tak podle naší zahrady, kde narazíme na jíl poté, co vykopeme asi 30 cm " jámu" pro cokoliv. Možná... celý příspěvek > |
 |
Javor jasanolistý, 15.7.2012 Prosím, má někdo zkušenost s vysazením javoru jasanolistého? Jak rychle roste? Potřebujeme zaplnit místo po pokácené švestce, která zašla na monilii laxa. Kde se dá sehnat? Liberecký kraj ... |
 |
|
 |
Ruj vlasatá, 15.7.2012 Ruj jsme sehnali v lesnické školce v Hodkovicích nad Mohelkou (u letiště) - máme odtud leccos do okrasné zahrady k naprosté spokojenosti. Lze si tam i některé druhy objednat. A je to levnější než v zahradnických centrech. |
 |
Dub mi pokaždé uschne, 15.7.2012  vysazován byl jako maličký naklíčený žalud - malinká sazenička asi 20 cm do nádoby, tam byl 2 roky a jako půlmetrový byl vysazen na současné místo - je to 5 let. Toto je jeho loňská fotka. |
 |
Řez švestek, 10.7.2012 Mám stejný problém a když jsem si pročetla všechno v této sekci, tak je to s naší švestkou stejné. Dokonce jsme si všimli, že v poslední době se na té straně, co " hraničí" švestka s jabloní Bohemie objevují suché větévky i na jabloni. Je možné, že... celý příspěvek > |
 |
Rez jilmu, 8.7.2012 Tak to skutečně jilm není!!! |
 |
Dub mi pokaždé uschne, 8.7.2012 Nejlepší dub je ten, který si vypěstujete ze žaludu. není třeba ho dávat hned od země. Stačí pěkný velký květináč a na zahradě ho dát na chráněné místo. Takto jsme vypěstovali už jeden dub, nyní 2 a půl metru vysoký a další dva máme v nádobě a jsou... celý příspěvek > |
 |