|
Co je to za kytičku?, 15.5.2014 je to ladonice bílá, roste hodně v Anglii volně v lesích /modrá/.Letos jjsem byla na výstavě v Holandsku a tam byly celé záhony. Je to nádherná kytička,
která potěší. |
 |
Aprimira, 3.5.2014 Také by mně to zajímalo, ale zatím jsem všude četl že je cizosprašná! Chtěl bych jí zasadit letos na podzim místo nerodící meruňky. |
 |
|
 |
Sunhaven, 30.4.2014 Vloni též mizerná chuť této odrůdy při sklizni cca 25kg z 5-tiletého stromu.Mnohem lepší byla z ní marmeláda.Nepříznivé počasí při dozrávání zejm.v září. Přitom předloni kvalita výborná, ale sklizeň jen cca 5kg.Plzeňsko 350 m.nm. |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 6.10.2013 Letos mě překvapila ranná odrůda Belana, která měla na mém políčku výnos v průměru 15 ks hlíz od jedné sazenice. Musí mít širší řádky min.50cm aby se tam všechny vešly!
kc |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 6.10.2013 Pro mě osobně po ochutnávce více jak 30 druhů za více než 40 let jsou nepřekonatelné jen dvě. Nikol a Belana.
KC
|
 |
Blumeriella jaapii - mohou se plody zpracovat?, 7.8.2013 Nezpracovávejte, vydržte do příštího roku. Jenom si zkazíte chut' marmelády, která je z nenapadených višní vynikající. |
 |
Nemoc višně, 18.7.2013  Mám podobný problém. Višeň (Morellenfeuer 3r) bohatě kvetla, ale bylo málo včel v té době, více létaly čmeláci. Od června se však objevily červené skvrny na listech. Listy i plody olepené, malé, špatně vyvinuté, cca 3/4 listů dosud opadala. Jarní... celý příspěvek > |
 |
Ma zmysel umele opelovanie stetcom kvetov na patizone a tekvici?, 10.5.2013 Zkusil jsem to letos kdy rychle přišlo jaro-léto a létá málo včel. U jabloní, švestky a višní a uvidím... |
 |
Doporučte kvalitní a co nejsladší odrůdu červeného rybízu, 11.7.2012 Ten holandský Jonkheer (ranný) mi na Domažlicku vůbec nešel asi byla půda příliš těžká... |
 |
Ake su motorove pily Oleo-Mac?, 17.3.2012 Pilu od Mountfileldu mám již 4.rok a zatím bez větších problémů. Jen
když se sytičem krátce bafne, hned ji vypnout jinak se přesytí. Tak mi bylo řečeno i v prodejně a dokonce mi i zadara nabrousili řetěz.
Mně pila s 2,3kW naprosto stačí, v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 1.11.2011 U mně je jedničkou také Zlatý fík. 3x stříkám Discusem. Z toho 1x na podzim v listopadu a je po am. padlí. |
 |
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 21.9.2011  Dornfelder neznám, ale chtěl bych ho vyzkoušet. V r. 1984 se mi podařilo v 400 mnm v Horš. Týně zasadit odrůdy Sieger a Portugal a slušně plodí
pokud (jako letos) nezmrznou. Zasazeny zcela na volné ploše (asi jsem byl tehdy na Domažlicku první) na... celý příspěvek > |
 |
Kdy je nejlepší doba k sadbě brambor, 5.9.2011 Souhlas, v nižších polohách do Josefa, (tak jsme je sázeli na Břeclavsku) a mohly se vykopávat koncem června a ve vysokých do Osvobození (8.5.) Tak jsme to sázeli u Marjánek (680m.n.m.). Já jsem teď 340m.n.m. takže něco mezi - kolem poloviny dubna. |
 |
Okrasná vrba, 12.2.2011 Díky moc za rady, budu čekat na jarní dny, zase tu máme zimu, sněží.
S pozdravem
Adam Řezníček |
 |
Okrasná vrba, 12.2.2011 Není třeba lepší nejdříve přírustek zavlažit a zasadit, až bude mít kořínky? |
 |