|
Sázení stromů v zimě?, 29.9.2016 Spíš než v pytlích bych je nechala založené v zemi. Lída |
 |
Jak pěstovat svíčkovec (gauru), 29.9.2016 S řízkováním neporadím. Růžová nám nikomu ani s přikrývkou zimu venku nepřežila, bílá je snad odolnější. Zkoušely jsme to s kamarádkami dvakrát, protože se nám opravdu líbila. Lída |
 |
|
 |
Prosím o název 2 rostlinek, 28.9.2016 Ten vánoční babičkovský byl původně Zygocactus, teď Schlumbergera truncata (má články zoubky ostré), pak je ještě velikonoční (články mají zoubky zakulacené) dle netu Hatiora gaertneri (to jsem z hlavy nevěděla). Odlišení vánoční / velikonoční je... celý příspěvek > |
 |
Špatná sklizen, 26.9.2016 Moje sousedka řádek-dva velmi raných v červnu dává, má pak před zámrzem nové brambory. Nechává si pár kousků brambor z jarní sadby a ty vypěstované má spíš jen tak "na chuť", ne na množství (na to má ty klasicky sázené). Lída |
 |
Zachrana pri castecnem uhniti, 24.9.2016 A víc slunce, takhle dělá hubené ocásky. Lída |
 |
Prosím o název 2 rostlinek, 24.9.2016 Naprosto souhlasím, jen ten tchýnin jazyk není ten obyčejný klasický, ale zřejmě Sansevieria trifasciata hahnii, který tvoří kratší listy do růžice. Lída |
 |
Co je tohle za rostlinu? Z pecky podobné avokádu, 24.9.2016 Co to je nevím, ale zřejmě je to přelité. Kytky spíš snesou zálivky méně než více. Přesadila bych do nové zeminy, příp.odstranila špatné kořeny a zalévala méně. Lída |
 |
Kvetoucí živý plot, 22.9.2016 Kdysi tady už podobný dotaz byl. Jasmín (tedy pustoryl), tavoly zlato i červenolisté, trojpuky kvetoucí růžově i bíle, vajgélie (i barevné nebo pestré listy, kv.od růžové po rudou), tavolníky (také různé, i když ty v dané výšce kvetou jen bíle),ruj... celý příspěvek > |
 |
Název rostliny, 22.9.2016 Podzimní astřičky - je jich mnoho odrůd - vysoké, střední i nízké v různých odstínech bílé, modré až fialové, růžové až červené. Podívejte se na stránky zahradnictví Krulichovi, třeba tam tu svou... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu zakoupit, 22.9.2016 Sousedi zvolili Lapins - vypadá pěkně (ale nechutnala jsem), je bohužel pozdní. Špatnou půdu by bylo dobré před výsadbou vylepšit. Lída |
 |
|
 |
Pod plot, 19.9.2016 U nás dávají pásy starého lina. Lída |
 |
Co je to za kaktusy?, 18.9.2016 Ten chlupatý vpravo nahoře by mohl být mladý Cephalocereus senilis. Lída |
 |
Co je to za "borůvku" našich velehor?, 16.9.2016 Doteď jsem to neznala, ale podle google by to mohla být šicha... Lída |
 |
Opadavajici strom a flekate listy, 15.9.2016 Je to podzim... Moje už jsou z poloviny opadané ;-)) Lída |
 |
Neznámá kytička, 15.9.2016 Ficus pumila do zeminy v květináči pod sklenici, s druhým nemám zkušenost. Lída |
 |