|
Sklizeň 2014, 4.8.2014 Já bych tuto myšlenku luxusu dokonce bral jakou jednu z hlavních v zahrádkářské praxi. A nezužoval jen na rajčata, i když tam je to velmi markantní. Například dobu si už pochutnáváme na letním zelí, které sice už přezrává, ale je proti koupeným... celý příspěvek > |
|
Plíseň zavařeniny, 18.7.2014 No to nás právě učí infomédia, že aflatoxiny se šíří rychlostí světla v celém objemu, takže špendlíková hlavička představuje smrtelné nebezpečí. Nevím. |
|
|
|
Mořská sůl do bazenu - zkušenosti, 18.7.2014 Bazén 3,6 x 0,91 má nějakých slabých 7 kubíků vody. Samozřejmě pro někoho ze Sausforku je to cáchadlo. Doporučil bych magnátům s vodními díly 20m3 plus aby si založili speciální diskusi a nemuseli se potýkat s plebsem s cáchadly. Ale že by PVC solí... celý příspěvek > |
|
Chlor ve vodě ano či ne, 18.7.2014 Teď jsem to přečetl od začátku. Podle mých zkušeností s malým bazénkem, voda která je zelená musí ven, bazén vyčistit a napustit novou. Od začátku postupovat podle metodiky, okamžitě zachlorovat, upravit Ph, případně tvrdost a ihned přípravek proti... celý příspěvek > |
|
Plíseň zavařeniny, 17.7.2014 Ideální uchování zavařenin bylo ve sklenici pod celofánem, v tmavé chladé špajzce, v suchu, ne ve sklepě kde je vlhko. Na povrchu se udělala vyschlá vrstva a uchování bylo bez problémů. Dnes celofán není, do zavařenin se dává pektin a ne cukr, aby... celý příspěvek > |
|
Chlor ve vodě ano či ne, 17.7.2014 Mělo by se to šokově přechlorovat, aby se vázaný chlor uvolnil. Návod najdete na bazénových stránkách. Nezapomínejte používat vločkovač, bez něj zákal neodstraníte. |
|
Okurky - plíseň a nebo spálené od slunce?, 15.7.2014 Svilušky, klopušky.
|
|
Keř nebo stromek angreštu - střih?, 15.7.2014 Podle toho jak vypadají. Neberte popisy z knih tak moc přísně. Je třeba rozmýšlet. Proč stříhat pěkně narostlý výhon obalený květními pupeny, jen proto, že jsou mu tři roky a přitom za něj nemít náhradu. Prostě uvidíte. Angrešt je nenáročný, snese... celý příspěvek > |
|
Zálistky a tažně na příští rok, 14.7.2014 Nejsem z vinorodého kraje a netroufám si polemizovat. Ale ve vinicích se to běžně láme, důvody se uvádějí takové a ještě prosvětlení keře a lepší oslunění hroznů. Dělá se to tak (snad) všude, evidentně to révě nevadí a ztráty na plodech nejsou. Víc k... celý příspěvek > |
|
Zálistky a tažně na příští rok, 14.7.2014 Snad ne až tak úplně. Posuzujete to už ve fázi hotového zálistkového výhonu. Než ty zálistky začnou něco produkovat, musí se napřed nějak vytvořit. Samy ze sebe výhony nevzniknou. Hlavní spotřeba asimilátů je na tvorbu vegetačního vrcholku. |
|
|
|
Zálistky a tažně na příští rok, 14.7.2014 Už nevím kde jsem to četl, ale mám pocit, že tam bylo uvedeno, že prorůstání zálistků spotřebovává asimiláty důležité pro vývin hroznů. Nemám vinici, kde se ošetřuje víceméně mechanicky. Zálistky vylamuju na spodních částech výhonů aby byly čisté. O... celý příspěvek > |
|
Kartusovou nebo piskovou filtraci + bazen v zime, 14.7.2014 Asi by se mělo rozlišit zakalení od zbarvení. Zbarvení se neodfiltruje, zákal ano. Většina potíží se zákalem má pravděpodobně příčinu ve špatné nebo žádné práci s vločkovačem. Protože zákal vzniká plynule a vločkování je lépe provádět jednorázově.... celý příspěvek > |
|
Bezchlorová údržba bazénu Mountfield, 14.7.2014 Kdo chce mít vopici, musí mít na banány (na rum). Prostě jsme nebyli zvyklí (starší generace) si zaplatit pohodlí. Zkrátka za pohodlí utratit vydělané peníze. Nejde (není logické) se čvachtat v teplé čisté vodě dle libosti kdy si vzpomenu a zároveň... celý příspěvek > |
|
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 11.7.2014 Pán je purista. Dobře, jinak: není propracovaná pro domácí použití v malých rodinných bazénech. Jestli ano, přesvědčte mne o opaku. Rád se nechám poučit. A budu ten zázrak používat. |
|
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 10.7.2014 Takže se koupem(te) v chloridu železitém. Tím se leptají plošné spoje, nepletu-li se?
|
|