Příspěvky uživatele - 44.59

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vydláždění jezírka, 25.11.2011
moc hezke a koukam ze i kvalitni chvalim libi se mi to :)
Zelenaní jezírka, 7.11.2011
chemie je pouze krátkodobé řešení u takto malého jezírka by mohlo pomoci vytvořit malý potůček a osadit ho rostlinami. Popřípadě nějaký malý filtr.
Vypouštění jezírka, 6.11.2011
"Zašpuntování" můžeš řešit kdekoliv na potrubí pomocí uzávěru kohoutu. Já mám podobně řešenou bahenní zónu kde v nejhlubším místě mám přírubu následuje koleno a trubka která je napojená až do kanálu. V místě kde mi vychází trubka ze země do šachty... celý příspěvek >
Zimování KOI - problematika, 31.10.2011
To nikdo nemate zkusenosti se zimovanim koi v nadrzi :)) teplotu vody ted drzim na 18stupnu a kaprici pekne zerou :)
Schéma filtrace, 17.10.2011
myslíte že je vhodné UV lampu vypínat? mám 30W lampu na cca 10m3
čerpadlo má výkon 10m3 počítám i ztráty. Navíc mám regulátor čerpadla ale víc jak 10 z toho nedostanu. Myslíte si že je to na gulu a skimmer málo?
u toho rozvodu to budu mít složitější chtěl bych při výkonu čerpadla cca 8m3 pouštět 7m3 vody přímo do jezírka a 1m3 do bahenní zóny, která je 60cm na úrovní spodního jezírka. Nevím zda-li to bude vůbec možné jestli tím radikálně nesnížím výkon... celý příspěvek >
jen doplním, s odkalením problém nebude mezi přepážkami si udělám jakési vytahovací dvířka, kde nemusím řešit těsnost a prosak mezi dvířky. Odkalení pak bude ventilem který je součástí nádrže jak je vidět na 3. fotce. Nevýhodou bude snad nutnost... celý příspěvek >
Schéma filtrace, 16.10.2011
Průtok skimmerem a gulou bude takový jaký je výkon čerpadla tedy v mém případě cca 8m3 což by mělo být dostatečné. Nevím jak dobře se mi povede rozdělit průtok vody mezi gulou a skimmerem pomocí tažných uzávěrů. Při výpadku proudu se nestane nic... celý příspěvek >
Schéma filtrace, 16.10.2011
čerpadlo může být samozřejmě zapojeno až za filtrem voda bude přitékat kvůli rozdílným hladinám ve filtru a jezírku. Díky tomuto zapojení protéká čerpadlem voda zbavená hrubých nečistot a následně hnána ještě do UV lampy.
Schéma filtrace, 16.10.2011 Obsahuje fotku
Zdravím příštím rokem plánuji rozšíření jezírka na cca 10m3, kvůli Koi budu muset postavit i novou filtraci a proto už teď řeším různé návrhy. Chtěl bych filtraci postavit co nejlevněji a tak aktuální verze gravitační filtrace je postavena na... celý příspěvek >
Zimování KOI - problematika, 16.10.2011
Zdravím příznivce zahradních jezírek a kaprů KOI. Chtěl bych dopřát svým kapříkům co nejlepší zimování, ale protože nemám dostatečně hluboké jezírko nechci nic riskovat a už loni jsem vybudoval nádrž kde kapříci přezimují. Malinko Vám přiblížím... celý příspěvek >
Problémy s filtrací a prosba o radu zkušenějších, 11.10.2011
zdravim :) zajimave ze pri takove filtraci nedokazete udrzet jezirko ciste ale zkusime se nejak dobadat k reseni. Cerpadlo je konstruovano tak aby nenasavalo rasy protoze by se nejspise hodne rychle zadrelo nebo by se filtrace musela kazdy den... celý příspěvek >
Filtrace jezírka, 6.10.2011
Pokud nenajdete způsob jak donutit vodu k pohybu tak se obavám že to asi nepůjde. Jinak jsou na trhu i solární systémy pro čerpadla do zahradních jezírek ovšem je to investice cca 7 tisíc. Ovšem bude to bez UV lampy a tak bude zapotřebí použít... celý příspěvek >
Filtrace na jezirko cca 60m3, 5.10.2011
Zdravím :) samozřejmě že existují hotová řešení a 80tis je spíše spodní cenová hranice. Počítejte nejlépe 100w UV lampu cena cca 10 tis. + k tomu bude zapotřebí dostatečná filtrace, kterou si samozřejmě můžete vyrobit. Ovšem na takovéto jezírko bude... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika