|
Příspěvky uživatele - 200.122
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Stará jabloň - jak stříhat, 16.3.2013 Já bych se taky ještě na moment vrátil k původní fotografii a dotazu majitele stromu "jak dál?". Je vidět, že byla snaha vtisknout koruně určitý tvar. Myslím si, že bezprostředně po řezu mohl být pan majitel s výsledkem svého zásahu spokojen. Je... celý příspěvek > | | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013 Broskvoně jsou náročné na výživu. Při plné plodnosti dochází k rychlému vyčerpání živin z půdy. Z informací, které jste uvedl, bych se též přiklonil k názoru, že se jedná o nějaký typ chlorózy, pravděpodobné nedostatek N. Proto bych navrhl nyní,... celý příspěvek > | |
| | Jak ostříhat tuto cca 8mi letou jablůňku?, 5.3.2013 Samozřejmě že lze, nikoli však naráz, ale postupně, v průběhu 3 ÷ 4 let. | | Už postřik na kadeřavost?, 3.3.2013 Dovolím si pane Vinšálku ještě malou úvahu na téma "smáčedlo".Při správném použití smáčedla bude vrstva postřikové ochranné látky rovnoměrná, stejné vrstvy, nebudou se tvořit stékající kapky a jícha snáze zateče i do malých pórů, prasklin a prohlubní... celý příspěvek > | | Už postřik na kadeřavost?, 1.3.2013 Účel použití smáčedla chápu jako prostředek zajišťující rovnoměrnější pokrytí povrchu rostlin ochrannou látkou. (Princip snížení povrchového napětí kapalin). Vy píšete o efektu větší odolnosti proti smytí vodou. Můžete prosím pane VinšáIku vysvětlit,... celý příspěvek > | | Stará jabloň, 18.2.2013 Pane Ivane z okénka, tak na toto jsem zrovna nepomyslel, neb nemám zkušenosti s mykotickou injektáží.
| | Stará jabloň, 18.2.2013 "Péče" o tuto jabloň byla ostudná. Ano, likvidace stromu bude pro pana majitele tím nejjednodušším řešením a v jeho případě, vzhledem k tomu co vidíme na fotce, pravděpodobně i nejlepším řešením. Na druhou stranu, myslím si, že s tím stromem by se... celý příspěvek > | | Multicara 25 / spojkove lanko, 11.2.2013 Cože, 372,-? Kde, kdy, jak, u koho? (Já 1370,- u Generali).
| | Mýtus Strýmka, 11.2.2013 Hergot, jak my se tady můžeme na něčem shodnout, když ani nevíme, jestli nejfujtajblovější jabko není vlasně chuťovou delikatesou...? | | Pokojová yucca - množení listem?, 9.2.2013 Je opravdu velmi hezká. Myslím si, že velký podíl na tom bude mít onen zvláštní, netypicky štíhlý a vysoký květináč (samozřejmě kromě příkladné péče majitelky). Rostlina mohla přirozeným způsobem pustit kořeny do hloubky a není tolik zatížena výkyvy... celý příspěvek > | |
| | Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 4.2.2013 Pro školkaře je to úžasně produktivní způsob značení stromků. Vrazí se to do jehličkové tiskárny, a už to jede. Pak se to jen trhá od sebe na jednotlivé pásky a navléká na kmínky. Potíž je jen v tom, že tuhle monotónní práci často dělají... celý příspěvek > | | Reklamace u mountfieldu, 25.1.2013 Jen tak mezi námi, mytí sekačky vodou není vůbec dobrá věc, ba naopak. Voda zatéká a vzlíná do spár a skulin, kde způsobuje korozi. Já jsem nikdy žádný sekací prostředek tekoucí vodou neomýval, maximálně otřel mokrým hadrem či houbou.
| | Řez višně, 23.1.2013 Úspěšnost Zahnova řezu je podmíněna udržením životaschopnosti potlačované, zkracované větve. Znamená to na pahýlu zachovat alespoň nějaký boční obrost, který má možnost vyrašit a olistit se. Jinak existuje riziko stagnace pahýlu a zaschnutí ponechané... celý příspěvek > | | Dotaz - výměna oleje v zahradním traktoru, 22.1.2013 Myslím si, že první interval výměny oleje výrobce stanovil pouze na 5 hodin, protože při záběhu motoru dochází k silnému opotřebení třecích ploch a otěru miniaturních kovových částic, které rychle znehodnocují olejovou náplň. Výrobce pravděpodobně... celý příspěvek > | | Doporučíte chemický postřik?, 22.1.2013 "Ve skleníku roste vzrostlé víno, taky plesnivé, -..."
S největší pravděpodobností se jedná o plísňovou nemoc - padlí révové (oidium). To je typická skleníková choroba. Proti této chorobě se používají fungicidní přípravky, napříkald Falcon,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|