|
Příspěvky uživatele - 211.181
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hory vs. pěstování, 30.5.2012 Nejlepší je mít skleník, ale i bez něj to u nás jde (jsem taky z Jizerek - Jablonecn.N.). U stodoly na chráněné straně (nebo u zdi domu) sází soused rajčata každoročně. Je tam trochu i dešťový stín, takže lijáky je neohrožují.. A jako ochranu si i... celý příspěvek > |  | Skušenosti s hlinito-jílovitou půdou, 30.5.2012 Písek, to je ono, ale kde ho sehnat. Zatím jsem slyšela, že se dá koupit jen stavební a to to mohu rovnou vybetonovat a nějaký potok nebo říčku s pískem po ruce nemám. Tak kde seženu říční písek? Poraďte, prosím... |  |
|  | Půda ve skleníku, 30.5.2012 A to mohu dát dusíkaté vápno i teď, když už jsou tam sazenice? Loni jsem si takto poničila sazenice celeru. |  | Půda ve skleníku, 30.5.2012 Každoročně dávám do skleníku dusíkaté vápno (podle rady souseda, že hubí plevele), což vychází, ale zelený povlak mám na zemině stejně a musím to stále rozhrabovat a kypřit a a bojím se tam moc vápnit. Jak by to prospívalo sazenicím rajčat a okurek... celý příspěvek > |  | Nahrada za švestku domácí, 30.5.2012 Tak jsem si přečetla tolik názorů a zdá se mi, že začnu shánět tu Hanitu. A poraďte, je dobrá do polohy kolem 450 m.n.m.? Jablonec nad Nisou. |  | Co vysadit po švestce?, 30.5.2012 Prosím o radu, jaký stromek by byl nejlepší vysadit po švestce, která zašla na monilii laxa. Může to být zase švestka a nebo jiná peckovina, jako např. blumka a pod.?
|  | Je možné, ještě ovlivnit rozmnožení mšic při neprovedeném postřiku na začátku jara, 30.5.2012 To, co dělám, není sice totální zničení mšic, ale velké omezení jejich výskytu v koruně stromu. Každoročně pod stromy vyseji lichořeřišnice a na nich se většina mšic usadí. A já se pak usadím pod stromem a nekape na mě ten sajrajt od mšic... a... celý příspěvek > |  | Černý bez a výrobky z něj (s cukrem)?, 22.5.2012 Samozřejmě, že si plně uvědomujeme, že med má také velkou energetickou hodnotu, ale taky proto jsme opatrní i na slazení medem. Ono se nic nemá přehánět. Máte pravdu, že si taky uvědomujeme, že je třeba naše včelaře podpořit a nekupovat ty " srágory"... celý příspěvek > |  | Řez ruje vlasaté, 21.5.2012 Máme na zahradě ruj vlasatou již pár let. Roste došířky, jak prý má, ale i do výšky a problém máme s tím, jak a jestli ji stříhat. Každé jaro totiž začne rašit ne koncích větví a dobu trvá, než celá nějak obroste. Četli jsme v Zahrádkáři, že se má... celý příspěvek > |  | Černý bez a výrobky z něj (s cukrem)?, 21.5.2012 S tím cukrem je to pravda pravdoucí. Doma mu říkáme " bílý jed" a proto sladíme zásadně medem od známého včelaře. Jen, bohužel do meruňkové marmelády musím dávat cukr. Ovšem dávám ho sotva polovinu doporučené dávky již leta a světe div se, no to... celý příspěvek > |  |
|  | Rakytník řešetlákový, 9.5.2012 Tak to náš rakytnák to snáší v klidu a dokonce mu to asi prospívá. Obojí - jak " táta", tak " mámy", rostou jako z vody a kdybychom je neřezali, tak nás sežerou... |  | Rakytník - jak rozpoznat, 9.5.2012 Bobule rakytníků dávám do medu a je to v období chřipky lepší jak Panadol a podobné hnusy... |  | Zaschlé větve slivoně, 5.5.2012 Taky mám takto postiženou slivoň a je to prý monilie laxa. Kus jsme " amputovali", zbytek dořežeme do zdravého dřeva a postříkáme a dáme jí šanci. Má moc dobré plody, tedy měla... ale letos z toho asi nic nebude, raší jen na koncích a nebo na silných... celý příspěvek > |  | Řez švestek, 3.5.2012 Jistě, že se neurazím... samotné mi to připadalo krutě ofikané... Tak půjde holt holka dolů po sýkorkách... |  | Řez švestek, 1.5.2012  Tak jsme ji dnes dořezali do zdravého dřeva, ale jen zčásti. Ovšem, když čtu další váš příspěvek k tomuto dotazu, nevím, zda není lepší ji pokácet a vysadit něco jiného. Myslím, že se na stejné místo nemá vysazovat stejný druh... museli bychom ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|