|
Cypřišek hrachonosný - proč hnědne?, 24.4.2012 Tak teď nevím. Na zimu jsem ho zalila, ale jen trochu a v zimě vůbec, to je fakt. Navíc ho na podzim bohužel trošku poškodil zajíc. Okus jsem zamazala tekutým balzámem. Asi ho pohnojím cereritem, zaliju hořkou solí a uvidím. Vykopat ho je mi... celý příspěvek > |
 |
Identifikace několika rostlin, 24.4.2012 A ty první dvě - brukvovité |
 |
|
 |
Identifikace několika rostlin, 24.4.2012 Dle fotek odhaduji:
1. penízek - lépe počkat na plody
2. huseníček rolní
3. rozrazil
4. -
5. křivatec
Copak, děláte herbář? |
 |
Cypřišek hrachonosný - proč hnědne?, 24.4.2012  Ještě fotka |
 |
Cypřišek hrachonosný - proč hnědne?, 24.4.2012 Dobrý den, loni na jaře jsme vysadili cypřišek hrachonosný. Přes zimu trochu proreznul, myslela jsem, že ještě není pořádně zakořeněný. Teď na jaře se mi bohužel nezdá, že by se to lepšilo.
Poradí mi někdo, je-li mu něco vážného, prostě co s tím?... celý příspěvek > |
 |
Rajče nemoc?, 15.4.2012 Není to padlí? |
 |
Kedlubny - přímý výsev x sadba, 14.4.2012 Jaké jsou vaše zkušenosti s přímým výsevem kedluben? Nebo mám spíš koupit sadbu? Děkuji. |
 |
Rašelina, 13.4.2012 Pepo děkuju, na mateřské zakrňuju :-). |
 |
Rašelina, 13.4.2012 Dobrý den, mám možnost koupit volně loženou rašelinu nebo pytlovanou. Může mi někdo poradit, kolik litrů zhruba odpovídá 1 m3 (kubíku) rašeliny? Děkuji. |
 |
Rhodondendron, 10.4.2012 Dobrý den, lze zasadit rododendrony a opadavé azalky na východní stranu domu? Chtěla jsem pro ně polostín, ale teď jsem někde četla, že nesnesou plné ranní slunce. Děkuji za vaše zkušenosti. |
 |
|
 |
Rododendrony Inkarho, 10.4.2012 Dobrý den, máte někdo prosím nějaké nové zkušenosti s touto podnoží? Popř. jsou tyto rododendrony výrazně dražší než "klasické"?
Děkuji. |
 |
Květnatá louka, 3.4.2012 Právěže se nebude často sekat ani zbytek pozemku - bude tam louka, jen z travin - na tu květnatou nemáme v takovém objemu bohužel peníze (1 kg osiva stál 1000,-).
Pozemek byl na podzim zdesikován Roundupem, na jaře strojově mělce zorán a... celý příspěvek > |
 |
Květnatá louka, 3.4.2012 A ještě si dovolím jeden dotaz. Mohu květnatou louku na okrajích promísit s klasickou extenzivní luční směsí, aby se vytvořil plynulý přechod mezi trávníky? Děkuji moc. |
 |
Květnatá louka, 3.4.2012 Dobrý den, každým dnem se chystám vyset osivo z Planta naturalis, na zbytek plochy (asi 2000 m2) klasickou luční směs. Od zahradníka, který osivo dodal, nám bylo doporučeno sekat nově založenou louku tak 2x za rok i 1. rok. Neusadí se nám tam ale... celý příspěvek > |
 |
Delician nebo Hokkaido?, 30.3.2012 Děkuju, vyseju tedy v dubnu doma. Jahodník znám taky, tykev zatím ne.
|
 |