|
Zahradní traktor na vysokou trávu, 8.6.2012 "Zahradní traktory Honda mají motory GCV, tedy hobby."
Myslím, že jste se přehlédl. Honda na svých stránkách uvádí u modelů 1211 K2 HE, HF 2620 HME a HF 2620 HTE motory řady GXV. Modely 2417 HTE, 2315 HME a 2417 HME mají... celý příspěvek > |
 |
Sekačka bubnová BDR-620 Lucina 65, 7.6.2012 Potvrzuji. Psal jsem přímo výrobci. Zní to jako dobrá nabídka. Očekával jsem cenu vyšší jak 30 000. Už jen ten motor, výkonu a toč. momentu není nikdy dost. Moje Lucina při rychlém převodu pojezdu v hodně husté trávě dostává zabrat. |
 |
|
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 6.6.2012 No dioxinů se PET se opravdu bát nemusíte. Já jsem více méně z oboru a jediné, čeho se u PET lahví bát můžete, jsou ftaláty. Dioxiny se do výrobního procesu nemají jak dostat. Chlor a jeho sloučeniny se při výrobě surovin pro polymer ani při samotné... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 6.6.2012 Je ta litá přední nápraca opravdu nutná a vždy odolnější? Přece by Honda neriskovala nějaké problémy. Protože třeba takový Jonsered nabízí litou přední nápravu u traktorů za poloviční cenu a o nižší výkonové třídě, nebo Partner s pětinovou cenou a... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 6.6.2012 K Vikingům - ptal jsem se na velikost výhozového otvoru u nejsilnějšího modelu MT 6127 ZL. Hodnota je 160 x 230 mm, nevím zda je to moc nebo málo ve srovnání s konkurencí. Tento traktor mě totiž docela zajímá. |
 |
Polní plevel v trávníku, 5.6.2012 Tak obyčejný selektivní Bofix to zvládne. Pokud je ho hodně, tak jedině herbicid. Já nechávám plevel v trávníku normálně a kašlu na to. Seču ale často a nikdy ho tam moc nebylo. Ve vašem případě bude strategie asi neúčinná. |
 |
Mulčování pod stromy, 5.6.2012 Já tedy mulč na zimu odstraňuju a to z důvodu množení hlodavců. Asi to nemusí být problém všude, ale u nás je výskyt myší nebo jiné havěti dost vysoký. |
 |
Sekačka bubnová BDR-620 Lucina 65, 5.6.2012 Tak jsem si ze zvědavosti procházel nabídku bubnových sekaček a našel jsem docela dost zajímavou novinku od Jikovu - STELLA Slev Vario. Motor B&S 950, toč. moment skoro 13 Nm, záběr 64 cm, volnoběžka, plynulá regulace pojezdu... Cena... celý příspěvek > |
 |
Sekačka bubnová BDR-620 Lucina 65, 4.6.2012 Jo tak to asi bude ten GSV. Prostě byla nabídka, kdy šel koupit model s lepším motorem stejného objemu. Já porovnávám se starým Dakrem, jak vypadají Dakry dnes, to netuším. Ale za svým názorem si stojím, pokud bych opět kupoval, budu hledat jinde. I... celý příspěvek > |
 |
Sekačka bubnová BDR-620 Lucina 65, 3.6.2012 Já tuto sekačku vlastním, ale mám profesionální provedení motoru - nemám GCV 190, ale GXV 190. Se sekačkou jsem více méně spokojen. Motor naskočí hned, problém s hustou trávou nemá, ovládání jednoduché, všechno vypadá bytelně, nic se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bio a zdravá hnojiva na rajčata, 2.6.2012 Nevím co je na tom pravdy, ale četl jsem, že tropické ovoce je často kontaminováno plísněmi, které mohou napáchat neplechu v zahrádce. Kór pak bio banány, které nejsou proti plísním nijak ošetřeny. |
 |
Gril Weber, 31.5.2012 Tak nevím, byl jsem na grilovací BBQ party v USA, kde podle mě nejlépe vědí o čem je řeč, a všichni jeli na plyn. Maso bylo výborné... Já bych osobně griloval na uhlí, ale to jen z důvodu nostalgie :-) |
 |
A co ostatní neznačkové křovinořezy?, 31.5.2012 Já bych raději pořádně koukal po slevách značkových strojů. Koupil jsem Stihl FS 130, který na heurece najdete obvykle s cenovkou 15 499, za nějakých 11900. A to se jednalo o novinku, ne o výběhový model. Minulý Stihl křovinořez vydržel 10 let... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktor na vysokou trávu, 31.5.2012 Děkuji za odpověď. Já jsem byl téměř na tuti rozhodnut pro Cub Cadet 2250 RDH, tedy prakticky komunální traktor, ale až pozdějí jsem se koukal na výšku - já o ještě víc jak 10 cm vyšší než Wisconsin... Takže buď vyberu Hondu HF 2620 (výška... celý příspěvek > |
 |
A co ostatní neznačkové křovinořezy?, 31.5.2012 No v tomto sektoru "neznačkou" je. |
 |