|
Co je to za rostlinky?, 13.5.2012 O té kyselosti a nesnášní vápníku kapradinami by se dalo diskutovat. Jeden známý zkušený zahradník mi říkal, že do substrátu pro kapradiny vždycky přidává vápencovou drť. Mnohé kapradiny navíc rostou ve spárách kamenných zdí spojovaných vápennou... celý příspěvek > |
 |
Neznámá trvalka, 13.5.2012 Dík za odkaz na you tube. S tím nejsem moc zkušený a ani mne to proto nenapadlo (navíc mám u připojení nízký FUP). Prošel jsem si i některá další videa, jako nejpůsobivější se mi jevilo to noční.
Josef. |
 |
|
 |
Jaká je to rostlina?, 13.5.2012 Unáhlit se může každý (i já), ne každý to přizná.
Netipuji, nevím. A když už bych tipovat měl, tak čeleď Apocynaceae - toješťovité.
Josef. |
 |
Neznámá trvalka, 13.5.2012 Nechci být škarohlíd a šťoura, ale stejně to ještě není přímá osobní zkušenost pisatele příspěvku. Ukázka z onoho filmu by byla lepší :-)
Josef. |
 |
Co je to za rostlinky?, 13.5.2012 Myslím, že ji tímto hnojivem přihnojit můžete. Kapradiny obecně bych hnojil raději trochu menší koncentrací (v lesní hrabance a na dalších místech výskytu kapradin jistě nebývá nikdy moc vysoká koncentrace živin - půdního roztoku).
Josef. |
 |
Jaká je to rostlina?, 13.5.2012 Nerad bych se pletl a upíral Vám snahu o určení rostliny, ale Ficus Ginseng to není. Fíkusy mají střídavé listy. Rostlina na obrázku je má vstřícné. A celkově vypadá jinak, než fikusy ginseng na obrázcích z googlu.
Josef. |
 |
Prunus triloba - mandloň trojlaločná, 13.5.2012 Jak už jste se dočetla výše - nejspíše to bude moniliový úžeh a hodně se o něm už tady diskutovalo, hlavně v souvislosti s meruňkami a švestkami. Vyhledejte si ony diskuse.
Josef. |
 |
Co je to za rostlinky?, 13.5.2012 Tak často jsem se s kapradinou hrálovitou nesetkal, abych Vám mohl kvalifikovaně odpovědět. A jiný druh by to samozřejmě být také mohl, ale s tím podobným, který mi našel google, jsem se ještě asi nepotkal a ani jsem si jeho jméno nezapamatoval... celý příspěvek > |
 |