|
Borůvka, 11.6.2012 Zásadně není dobré zaměňovat " kanadskou" a "kamčatskou" borůvku už proto, že ta kamčatská žádnou borůvkou není, ale jinak se množí bylinnými řízky - můžete začít už teď - velice snadno a proto lze považovat všechny ceny nad 50,- Kč za sazenici za... celý příspěvek > |
 |
Fasciace ostrožky, 6.6.2012 Úvodem jenom drobná připomínka - ostrožka nepatří mezi listnáče, ale je to trvalka.Škoda, že ukazujete loňskou fotku a ne tu fasciaci, aby každý viděl. Podle posledních poznatků fasciace bývají nejčastěji u rostlin způsobeny po nakažení fytoplazmou,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přísavník rozdíl mezi 3 a 5 cípém?, 30.5.2012 Ono těch samopnoucích variet, tebo odrůd pětilistého přísavníku je víc a dají se řízkovat docela dobře. pH |
 |
Kdo pozná rostlinu?, 19.5.2012 bazanovec už opravdu je hodně málo k vidění a to že je dneska řazen mezi vrbiny na tom nic nemění. pH |
 |
Katalpa, 15.5.2012 Podle toho, co píšete, nejspíš vaše katalpa v horní části zmrzla a odumřela a vyhání výmladky ve snaze se zachránit. Zatím bych to nechal být, nejsilnější mladý přírůstek by mohl posloužit jako základ nového stromu. Ostatní výmladky pak vylámat -... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Oleo-mac, 15.5.2012 oleo mac 956 nedokáží pořádně seřídit ani zaměstnanci Mountfieldu, jsemz ní zklamán makala asi 1 rok bez problémů a na to že to je poloprofesionální pila tak nic moc.Držme se osvědčených značek a nenechme se napálit těmi akcemi. |
 |
Rostlina podobná hyacintu, 14.5.2012 A nemůže to být nějaký botanický hyacint, nebo stará odrůda blízká přírodnímu druhu? pH |
 |
Neznámá trvalka, 13.5.2012 Kdysi jsem jednomu režisérovi dokumentárních filmů ukazoval třemdavu na zahradě a povídal jsem mu o tom hoření s tím, že jsem to nikdy nezkoušel a on pokyvoval hlavou a šokoval mě odpovědí, že to zná, že o tom točil film v okolí... celý příspěvek > |
 |
Totální herbicid Kaput, 10.5.2012 Pokud zůstane okolní tráva zelená, není důvod, proč by nemohla být krmena, ale jakmile žloutne po ošetření, použít jí jako krmivo se nedoporučuje i když tyto prostředky pro živočichy obecně jsou prakticky nejedovaté. jenom připomínám, že účinek... celý příspěvek > |
 |
Hubení trávy mezi květinamy, 10.5.2012 Nejlepším hnojivem pro takový případ býval TRAVEX, ale ten už se dávno nevyrábí. Faktem je, že s trávou by odešly i všechny květiny. Jedno řešení by mohlo být sice riskantní, ale účinné. Bavlněnou pracovní rukavici namočit do roztoku nějakého... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podražec křovištní, 10.5.2012 na léčení proleženiny si kupte v lékárně HEMAGEL, protože než seženete rostlinu a než vám naroste, to už bude babička zahojená. pH |
 |
Pivoňky, 7.5.2012 pivoňka sa spamatá, no manžel ťažko. pH |
 |
Lilie, 22.4.2012 Někdy příroda dokáže zázraky.Čekám na výsledky loňského květnového mrazu, kdy zmrzly mnohé lodyhy až k zemi. Nechal jsem to osudu a zdá se, že některé cibule ten rok přežily a letos raší. pH |
 |
Bělozlatice dvouřadá - bílá zlatice, 18.4.2012 Skoro více se prodává růžová forma tohoto druhu, jinak kvete asi14 dní před zlaticí, květenství má na konci větévek a květy drobnější.Keř je to zajímavý, ale zase sadovnicky méně významný. Rozmnožuje se obtížněji, než zlatice a zpočátku roste... celý příspěvek > |
 |
Pomůžete s určením keříku?, 17.4.2012 Podle barvy to vypadá na nějaký vyselektovaní klon, ale tento okrasný keř je mandloň nízká, jako chráněný druh roste třeba na Pálavě a má také plody - hořké mandle, tedy vedené jako jedovaté i když kolem jedovatosti amygdalinu se vedou poslední dobou... celý příspěvek > |
 |