|
Uzení masa a klobás, 12.9.2012 Maso nakládám na 3 dny nasucho do kuchynˇské soli a poté na 6 týdnů do solného roztoku který je převařený a vychlazený.Před uzením maso rozehřeji ve vodě teplé 80C cca 45min, osuším a vkládám do vyhřáté udírny 80C na 45min a pak teplotu stáhnu na... celý příspěvek > |
|
Uzení domácích klobás, 11.9.2012 Každý má svůj postup, já např.udím bukem a olší bez kůry.Vysuším udírnu, snížím teplotu na 80C a vložím klobásy na 45 min.aby oschly.Poté udržuji teplotu na 60-70C cca 6-7hod.Klobásy i maso jsou vždy výborné.rpstylle@seznam.cz |
|
|
|
Jak se dá uchovat uzené na zimu, 11.9.2012 Uzené (domácí) dávám do mražáku zamrazit.Na vůni barvě a chuti jsem nepozoroval rozdít.Samozdřejmně ho tam nemám 1/2 roku nebo rok.Udím docela často.rpstylle@seznam.cz |
|
Udírna, 2.9.2012 Podle mého názoru mezery nebudou vadit, bude si tama odcházet kouř.Vyudit se dá v čemkoliv, jen se naučit topit.Uzení zdar. |
|
Králíci - očkování, 28.8.2012 Dobrý den, já trávu nedávám.Krmím suchým krmivem.Ráno seno a tvrdý chleba, večer míchanice granule ječmen a ovesné vločky.Na přilepšenou dám mrkev nebo řepu.Do vody také ocet a někdy vrbové větvičky.Je to také prevence proti kokcidiím.Králíkům se... celý příspěvek > |
|
Jak naložit kuře na uzení, 19.8.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s naložením celého kuřete.Děkuji za rady. |
|
Háčky do udírny, 18.8.2012 Máte pravdu, já kupoval tyč 5mm za 36kč.Pokud mám málo háčků tak masem protáhnu potravinářský provázek a navleči na tyč.Některé kusy masa stejně motám provázkem např.plec (v masně rolovaná plec). |
|
Háčky do udírny, 15.8.2012 Mám také koupené nerezové, kus cca 30kč. |
|
Pružinový jateční přístroj na králíky, 24.7.2012 Dobrý den, chtěl bych si koupit jateční přístroj na králíky.Jak králíka usmrtíte.Chitíte za uši a přiložíte mezi uši a oči nebo jak.Není přístroj poruchový?Děkuji, Radek. |
|
Californský králík, 21.7.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tímto plemenem, jak je náročné na chov a jaké jsou přírůstky u mladých králíků.Děkuji za odpovědi.Radek. |
|
|
|
Udírna, 19.7.2012 Takhle to vypadá hotové.S pozdravem rpstylle@seznam.cz |
|
Udírna, 19.7.2012 Dobrý den, topeniště udělejte bez roštu z šamotových cihel s vrátky s růžicí pro lepší regulaci teploty.Mám to tak také a je to super.Atˇ se dílo daří. |
|
Uhynuté mláďatá, 15.7.2012 Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo neví proč samice která poprvé odchovala 8 mladých v pořádku a podruhé a potřetí je zadupala.Králíci jsou na klidném místě, tak nevím co sní.Díky za rady rpstylle@seznam.cz |
|
Kokcidioza a napáječka ze pet lahve, 15.7.2012 Děkuji za odpovědˇ,ale mám dávat ten 8-10 týden věku sulfadimidin nebo něco lepšího?Píšete něco o Esb a kde se dá sehnat, také v lékárně?Děkuji Radek. |
|
Kokcidioza a napáječka ze pet lahve, 15.7.2012 Dobrý den, mám také problém s kokcidiozou.ten přípravek Esb se používá až při propuknutí nákazy nebo preventivně.Já dávám 8-10 týdnu stáří do pití sulfadimidin podle návodu a stejně ji některý dostane.Děkuji za rady, Radek. |
|