|
Příspěvky uživatele - 224.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámá choroba - klejotok plodů, 3.7.2012 Tak zkuste broskev rozříznout v místě poškození |  | První broskvoně dozrávají, 2.7.2012  Já taky, ale ani žlutomasé nejsou k zahození. |  |
|  | Houby z lesa na zahrade, 1.7.2012 Myslím, že se snažíte zbytečně |  | Nat prez metr a brambory 2 cm, 1.7.2012 Jen jim pak naroste metrová nať, jak popisuje p. Seitl. Jinak, co se týká odrůd, tak já v současnosti sklízím velmi ranné odrůdy a měl-li bych odrůdu Dali, se sklizní bych ještě tak dva týdny počkal.
|  | Nat prez metr a brambory 2 cm, 1.7.2012 Příští rok uberte dusík a přidejte draslík. Nechte větší vzdálenosti mezi řádky. |  | Padání poupat na paprikách, 1.7.2012 Možná to někdo zavrhne, ale když tak 2*týdně opylím květy paprik ručně malým štětečkem, nemám s násadou plodů problém. |  | Spring Crest, 29.6.2012 Zřejmě proto není tak rozšířený. Já sám jsem se k Springcrestu dostal omylem školky nebo zahradníka. Po uhynutí Redwinu jsem hledal náhradu, ale mezi žlutomasými odrůdami se zvonkovitými květy. Sháněl jsem Suncrest a zahradník mi ho prodal. Když jsem... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová, 28.6.2012 Z toho bych usoudil, že dobře živený strom v dobrých půdních podmínkách lépe odolává napadení. |  | Jak vypěstovat velké, masité papriky v méně příznivých podmínkách, 28.6.2012 Papriky pěstuji dlouhá léta. V podnebí Jižních Čech nutně jen ve skleníku. V podstatě nikdy se mi však nepodaří vypěstovat tak šťavnaté a chutné plody, jako jsou z dovozu v prodeji v zimních měsících. Co lze změnit, jaké dávky a jakých hnojiv užít... celý příspěvek > |  | Rubín - mravenci a mušky nebo mšice, 28.6.2012 Já jen připojím, jak vezmete na Chemstop špachtli, už jí nepoužijete na nic jiného, doporučuji raději nějaké dřívko, to pak můžete vyhodit. |  |
|  | První broskvoně dozrávají, 28.6.2012  Ano, začínají dozrávat první broskvoně. Dříve to byla u mě bělomasá odrůda Redwin, dnes je to žlutomasá Springcrest. |  | Spring Crest, 28.6.2012 Osobní zkušenost s F.M.3 nemám, ale podle literatury by měla dozrávat 15 dní před Redhaven, zatímco Springcrest 25 dnů před. Takže ano, Springcrest je ranější o 10 dnů. Oba druhy mají shodně miskovitý typ květu, takže v květu vydrží pokles teplot jen... celý příspěvek > |  | Spring Crest, 27.6.2012 Ano, právě se začínají vybarvovat plody, do 10 dnů bude ke konzumaci. |  | Hlávkový salát, 26.6.2012 Pěstujte výhradně jarní salát a ve skleníku. Pokud si slimáky do skleníku nezavlečete sám, nebudou tam a škvoři na jaře ještě nejsou. |  | Odolný škůdce na rajčatech, 25.6.2012 Myslím si, že jde opravdu o okřídlené mšice. Rajčata zřejmě máte venku a i když je postříkáte Pirimorem, tak další přiletí. Dokud jsem pěstoval rajčata venku, u stěny domu, míval jsem tam těch potvůrek spoustu, ale neřešil jsem to a škody nedělaly.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|