|
Prodej stromků, 24.10.2012 Mělo by to být na visačce - školka, podnož, odrůda, stupeň kvality. Stromek bez označení bych nekoupila, zvláště když chcete odrůdu s nutnou licencí. Lída |
|
Nať z paprik - zarýt nebo spálit?, 24.10.2012 Dávám na kompost. Lída |
|
|
|
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 23.10.2012 Mrkněte kousek výš na příspěvek z 8.6.2010 ve 14:06 - stříkat Kuprikolem. Lída |
|
Zazimování hortenzie, 23.10.2012 Přikrývat jen prodyšným materiálem! Ona vám vykvete, mně kvetla také až jako 3-4 letá rostlina. Stačí, když jí dole u země přežijí kousky větviček s pupeny, ze kterých vyrazí nové výhony s květenstvím. Hlavně dát to chvojí a pak pohlídat poslední... celý příspěvek > |
|
Japonsky javor usycha, 22.10.2012 Verticiliové vadnutí u javoru vypadá na řezu větvičkou viz přiložené foto. L. |
|
Jak zazimovat Albicii, 22.10.2012 Záleží, jak ji máte velkou. Malá přežije nejlépe ve studeném skleníku, velká (asi 2,5m vysoká s kmínkem tl.cca 7cm přežila na okraji HK u vilky loňskou zimu bez jakékoliv ochrany prakticky bez poškození - zmrzlo asi 20cm na koncích větévek). Až jsem... celý příspěvek > |
|
Mrazuvzdorné rostliny, 22.10.2012 Rostlinám v truhlíku zmrznou kořeny, je to příliš malý objem země. Zelená výzdoba přes zimu se dělá s tím výhledem, že se zjara vyhodí. Lída |
|
Zazimování hortenzie, 22.10.2012 p.s. hortenzii latnaté pouze nasypu listí na povrch země nad kořeny. L. |
|
Zazimování hortenzie, 22.10.2012 Do keře nasypu trochu listí a proložím i obložím chvojím. Lída |
|
Postavení na orné půdě, 21.10.2012 I přístřešek postavený na sloupcícj z cihel je stavba (protože plní účel stavby), ale není to nemovitost, k umístění postačuje územní souhlas. Zkuste požádat o takto postavenou zahrádkářskou chatku (do 25m2, nesmí mít obytnou místnost, jen místnost... celý příspěvek > |
|
|
|
Dokedy sadiť juniperus horizontalis prince of wales, 21.10.2012 Problém to není, zem zmrzlá nebude. Po výsadbě pořádně zalít a ještě občas do zámrazu půdy, ať vám neuschnou. Lída |
|
Bláhova a coxova reneta - srovnání, 21.10.2012 Coxovu jsem nejedla, Bláhovo dlouho vydrželo a nesesychalo, mělo poměrně velká jablka se rzivostí, dužinu krémové barvy, poměrně šťavnatou a chutnou, plodilo dost. Lída |
|
Japonsky javor usycha, 21.10.2012 To mi na podzimní opad nepřipadá - u mého javoru opadávají nezhnědlé červené lístky. Není ten vršek někde ve středu nalomený nebo nemá porušenou kůru? Choroba by byla na všech větvích. Ale odborník přes javory... celý příspěvek > |
|
Zájímavý listnáč, 21.10.2012 Vybarvuje. Nevím ta na obrázku - jestli je nebo není opadavá... Vedle hlavní cesty v naší osadě má paní azalku, která kvete zlatožlutě a na podzim (touhle dobou) má listy ohnivě červené, ale později opadá. Zatím dorostla výšky asi 1,5m. Fotku... celý příspěvek > |
|
Druh česneku, 20.10.2012 Bohužel nejsou přístupné stránky p.Kozáka, má tam přehled odrůd s popisem a fotkami. Tipla bych ten fialový na Vekan a ten bílý Lukan (podle velikosti stroužků). Lída |
|