|
Nižší kvetoucí trvalky do stínu, 21.5.2012 Na zběhovec pozor, rychle se vám rozroste všude, ale většinou ne tam kde ho chcete mít. :-) Dala bych plicník, hosty, barvínek, nebo i dvoubarevný břečťan. |
 |
Přežije Pelargonie mráz?, 9.4.2012 Také mám děti těch původních památečných, ale mám jich už tak moc že se o ně nebojím. :-) A totéž platí o fuchsiích. |
 |
|
 |
Pnoucí fuchsie, 9.4.2012 Já je přez zimu nechávám na chodbě u okna, mají chladno a hodně světla. Většinou kvetou i v zimě. Mám je už asi 10 let. Jednu jsem omylem nechala přez zimu venku, zmrzla ale na jaře ze země vyrazila znovu. Proto je považuji za nezmar. Když se... celý příspěvek > |
 |
Přežije Pelargonie mráz?, 9.4.2012 Asi mi napíšete že ne, ale ty moje dnešních -2 stupňů venku bez problemu přečkaly. A není to první rok co je dávám ven už v březnu, vždycky slabší mráz přežijou. |
 |
Množení velkokvětých venkovních ibišků, 9.4.2012 Náš taky ne :-) Ibišek je vždycky to poslední co mi na zahradě začne rašit. |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 8.4.2012 Nejchladněji bývá k až ránu řekla bych tak od 3. Vztávám v půl 5 a do 6 hod. teplota stále klesá. Pak už jde nahoru. Štěstí že mám meruňku odkvetlou a ráno tady byly 2 nad nulou. Vy ale budete mít letos drahé meruňky. :-) |
 |
Levandule s milionBells, 8.4.2012 Levandule snese sucho, to ale neznamená že po něm touží. :-) A taky klidně můžete zalévat do středu truhlíku k milionbells a do okrajů se voda nasákne už v menší míře. Určitě to tak nechat můžete. |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 8.4.2012 Naštěstí mi zatím nikdy už odkvetlá meruňka nezmrzla. Nejcitlivější jsou otevřené květy. Po odkvětu ale začíná řádit meruňková plýseň a napadenému stromu zčernají květy a začnou zasychat větvičky. Někdy zaschnou i větvičky už s malými plody. Meruňku... celý příspěvek > |
 |
Co se hodí na jižní stranu?, 8.4.2012 Určitě, když je nenecháte uschnout. :-) Je to nenáročná trvalka na slunce a budete mít ozdobu i v zimě. |
 |
Výběr odolného plaménku, 7.4.2012 Já mám v zahradě 6 druhů clematisů a odolné a nenáročné jsou všechny. Každý ale kvete v jinou dobu, první už v květnu, některé kvetou v létě a jsou i podzimní, vybírejte i podle toho, ona ta doba květu klematisu není dlouhá. |
 |
|
 |
Anturium spolu s Datlovou palmou, 7.4.2012 Rhoicissus rád hodně pije a ani vzhledově se k palmě moc nehodí. Já bych jí klidně dala dohromady s anthurií. Ta je velmi nenáročná stejně jako palma. |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 7.4.2012 No já v Praze už mám meruňku odkvetlou tak tenhle problém řešit nemusím. |
 |
Hyacint - suché špičky listů, 7.4.2012 Přikrýt nebo přihrnout je nutné pouze v případě že cibuloviny vyraší předčasně, mě se to stalo letos prvně. Doufám že ten teplý prosinec a začátek ledna byl jen vyjímečný. Při normálním průběhu zimy se to nestává, pokud cibulka nemá špičku venku za... celý příspěvek > |
 |
Hyacint - suché špičky listů, 7.4.2012 To není vaše chyba. Letos byl velmi teplý začátek ledna a tak hodně jarních cibulovin narašilo. Poté přišly velké mrazy a narašené cibuloviny omzly. Stalo se mi to nejen u hyacit ale i u krokusů. Cibulky v zemi by neměly být zmrzlé, příští rok vám... celý příspěvek > |
 |
Čemeřice, 6.4.2012 Květinám které jako řezané nejsou trvanlivé životnost prodloužit nelze. U vás ještě nekvete zlatý déšť? I když ho nařežete nerozkvetlý můžete dát do vlažné vody (ne teplé) a do rána vám v teple rozkvete. |
 |