|
Šárka na listoch?, 26.5.2013 Ako sa prejaví šárka na listoch sliviek? Teraz majú moje slivky listy bez krúžkov, no v lete sa na mnohých objavujú bledé krúžky. Môže to byť šárka? |
 |
Actinidia deliciosa Jenny, 26.5.2013 Preštepiť za zelena - teraz. Má zlú afinitu s inými odrodami, preto na preštepenie drevnatými vrúblami zabudnite. |
 |
|
 |
Levne tycky k reve, 22.5.2013 Prečo matky? |
 |
Kedy striekať proti hnilobe?, 18.5.2013 Mám staršiu marhuľu Vesna a pri dozrievaní jej každoročne zahníva asi polovica plodov. Tento rok som ju striekal počas kvetu Dithanom. Mám tento postrek teraz opakovať alebo čakať, pokým budú napadnuté prvé plody? |
 |
Muškát Ottonel, 9.5.2013 Mne rodí dostatočne. Teraz na 3-ročnom kre som načítal 8 strapcov. Polovicu som musel odstrániť, aby sa nevysilil. |
 |
Hnojenie marhule na list, 8.5.2013 Mám 10-ročnú marhuľu Vesna, ktorá má veľa malých plodov a tie každý rok po odkvete opadnú. Rád by som ich videl ako "priberajú na váhe". Poradíte postrek na list? Strom hnojím s NPK do pôdy. |
 |
Muškát Ottonel, 5.5.2013 Už niekoľko rokov pestujem Muškát Ottonel pre jeho výbornú chuť a mrazuvzdornosť. Aké máte skúsenosti s touto odrodou, lebo mne čiastočne trpí múčnatkou aj perenospórou? Sused, ktorý sa o vinič vôbec nestará, nemá na nom žiadne choroby. |
 |
Ako sa starat o preockovany vinic, 4.5.2013 To sa čudujem. Mne sa vlani pri preočkovaní polovice kra neujalo ani jedno očko. Teraz som nemilosrdne zrezal celý kmen a chytili sa všetky očká. |
 |
Jarné štepenie broskýň, 15.4.2013 Pred mesiacom som preštepil broskyňu vrúbľom z nektarnky Tena. Z vrcholného očka už kuká zelený lístoček. Myslíte, že mám nádej na prijatie a úspešný rast alebo je to len klam? |
 |
Vrúbľovanie marhule, 18.3.2013 Broskynová podnož patrí len do najteplejších oblastí, v chladných trpí glejotokom. |
 |
|
 |
Vrúbľovanie marhule, 14.3.2013 Pochybujem, že sa vám to teraz ujme. Broskyňa potrebuje na ujatie očka alebo vrúbľa teplo, a to nie je. |
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 7.3.2013 Ja mám záhradu na vlhkej ílovitej zemi a broskyniam a nektarinkám sa tam darí. Dokonca majú neskutočne veľké úrody. Na suchšom kopci mi málo rodili a po pár rokoch odumreli. Teraz silno režem, hnojím len močovkou a často kyprím pôdu. Raz som pohnojil... celý příspěvek > |
 |
Marhuľa málo kvitne, 6.3.2013 Mám asi 20-ročnú marhuľu Vesna, ktorá má obrovskú korunu a veľmi málo rodí. Je zasadená na malom kopci pri Piešťanoch. Veľkopavlovickú mám pri nej a tá rodí nadmerne. Čiže v pôde to asi nebude. Čím ju mám teraz na jar pohnojiť, aby zakladala viac... celý příspěvek > |
 |
Jarné štepenie či očkovanie broskýň?, 6.3.2013 Vymrzlo mi očko na zaočkovanej broskynke. Oplatí sa ju teraz preočkovať alebo preštepiť? Máte s tým skúenosti? |
 |
Kedy môžem rezať a preštepovať veľkoplodé kiwi?, 14.2.2013 Neviem, či už nie je čas na rezanie a preštepenie veľkoplodého kiwi, aby neslzelo. Aké máte skúsenosti? |
 |