|
Teče benzín z válce, 3.5.2013 podchazi plovakovy uzaver v karburatoru |
 |
Podnož Mykoa, 2.5.2013 Zdravím, nechci do toho moc vrtat, s dobrou afinitou u slivoní bych souhlasil, ale u broskvoní bych trošku počkal - podnož se zatím příliš nerozšířila a ani u šlechtitele jsem na tom broskvoně neviděl. david |
 |
|
 |
Portál rostlinky.cz (rastlinky.cz), 22.4.2013  Dobrý den, chci se s vámi poděli o zkušenosti se zasilatelským obchodme rostlinky.cz (Břeclav). Již při objednávce jsem zjistila, že se informace rozcházejí. Inzerovali, že při objednávce nad 1500 je doprava zdarma a přesto mi napočítali poštovné +... celý příspěvek > |
 |
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 25.3.2013 Nevím, z těchto raných mne nezaulaja ani jedna, Harbinger byl chuťově poměrně dobrý, ale praskání, neodlučitelnost a vláknitost nemusím. V tuto dobu mi plně vyhovují meruňky, na broskve krom Favority nějaký ten týden počkám. david |
 |
Kde sehnat broskvoň Catharinu (NJC 83)?, 25.3.2013 Spíše bych řekl, že je to tím, co se lecktrým e.-shopům podaří koupit levně v Polsku, jelikož zmíněné odrůdy tam množí(Virgil, Vulcan, atd.), u nás to pokud vím nikdo nedělal. Myslím, že právě Cling 83 je poměrně kvalitní, ty kanadské neznám. david |
 |
Únik vody z jezírka, 20.3.2013 mam dojem ze perlit je nasakavy ten asi nebude vhodny spis bych tam dal drobky polystyrenu drive stari fychmani hodili do nadrzre sirku a kde rano byla tak tam hledali unik |
 |
Vrúbľovanie marhule, 18.3.2013 Mám několik stromů meruněk na BVA, cca 8 let starých, plodí vcelku dobře a jsou na nich menší koruny, dobře se udržují. rovněž tak i se slivoněmi (Tophit, Althanova). Afinita je dobrá a plodnost taky, velikost i chuť. Nevidím to jako problém. david |
 |
Broskvoň Regina, 18.3.2013 Zdravím, důvod proč tu nejsou zaigerovy odrůdy je jasný-myslím že hlavně licence. ty jsou podle odrůd různě vysoké a naše školky nemají licenční smlouvy.Náš broskvový sortiment je až na výjimky zastaralý, taky proto, že sadaři do broskví moc... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat broskvoň Catharinu (NJC 83)?, 18.3.2013  Zdravím, catherina je ranější cling, přibližně kolem 10.8., dle ročníku. v kompotu fantastická, proto je taky vyšlechtěná. na mrazy je jedna z nejodolnějších. akorát chce fest probírat, jinak je drobnější a na chuti se to dost projeví, strom se dost... celý příspěvek > |
 |
Studna - narážečka, 7.3.2013 vytloukana studna je stary jednoduchy system na kladku se zavesi buchar a ten se vlastni vahou pousti do zeme a do vznilkeho otvoru se leje voda aby vznikal hydraulicky efekt nejlepe to jde v jilu delaji to i firmy ti uz na to maji strojni vybaveni |
 |
|
 |
Vackova pozdní, 11.2.2013 Durancie to nebude, ale kvalitní typ švestky Domácí určitě. |
 |
Uzení domácího divočáka, 25.1.2013 ja jsem pisatele pochopil a snad i jini proste byl dvakrat otcem a pak vykastrovan nevidim duvod pro by se nedalo maso vyudit take jsem mel porazku doma krmeneho divocaka a to maso se neda s divocakem z lesa vubec srovnat je vice podobne domacimu... celý příspěvek > |
 |
Výkrm kuřat, 12.11.2012 Dobrý den, ráda bych si na jaře vykrmila kuřata. Mám líheň a objednám si násadová vejce selských kuřat z drůbežárny Hrabůvka. Jelikož je to ale velmi daleko (jsem z Liberecka) uvažuji o variantě výkrmu nějakého čistého masného plemene. Doma mám nosné... celý příspěvek > |
 |
Ako namazať uzatvorené ložiská?, 9.10.2012 uplne me dokazou nadzvednout ty rady neopravovat a vymenit za nove u generatoru zacalo hucet lozisko a lezly z neho jemne obrusy bylo to lozisko o prumeru 60 cm a co ted oprava by stala pres 300 000 kc a odstavka minimalne 5 dni planovana generlka... celý příspěvek > |
 |
Nákup drtiče jablek, 4.10.2012 Já to řeším ruční krouhačkou na řepu a jde to i na moštování tak by to mělo stačit i na kvašení :)
|
 |