|
Samospád ze studny, 19.8.2012 Ale podle popisu by čerpadlo bylo 2 metry pod hladinou. Možná by to opravdu fungovalo jen prostým samosádem, ale nedalo by se na to spolehnout a tlak vody by byl velmi nízký.
Takže rozhodně raději ponorku. |
 |
Samospád ze studny, 19.8.2012 I v tomto vás musím zkklamat. Vodu i v případě ejektoru nasává čerpadlo. Ejektor je v podstatě typ sacího koše a proto není umístěn nad hladinou, ale co nejníže u dna. Část vody je od čerpadla vracena zpět dolú k ejektoru (do studny vede tedy sací... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Samospád ze studny, 19.8.2012 Ale no tak, pánové. Co se počítá, je rozdíl mazi hladinou ve studni a úrovní čerpadla. Že je mezi tím potrubí nahoru o několik metrů nevadí, vzniká jen problém se zavodněním (proto ta šachta v nejvyšším místě). jenom se dá předpokládat, že se to bude... celý příspěvek > |
 |
Samospád ze studny, 19.8.2012 Velmi teoreticky by to fungovat mohlo. Ovšem za předpokladu, že v nejvyšším místě zbudujete šachtu se zavodňovacím ventilem a v domě použijete kvalitní sací čerpadlo. Celá sestava bude ale pravděpodobně dost poruchová a budete muset asi často... celý příspěvek > |
 |
Ještěrka obecná, 4.7.2012 U nás za to může jiný druh slepic. Dříve jsme měli Tetry, teď jsou to černé Moravie. A ty Moravie chytnou na zahradě úplně všechno, co se hýbá. Hupkající myš, ještěrku i slepýše. Rozklovou, sežerou a o kořist se i poperou. Jsou to... celý příspěvek > |
 |
Problémy s listy u cukety, 30.6.2012 Taky to mám na cuketách v Brně -Líšni:-( |
 |
Zalivka z reky?, 15.6.2012 Mohu zalevat rajcata a papriky v nadobach vodouz reky? Konkretne z Vltavy u Prahy? Jaka jsou pozitiva a negativa? Diky.Adam |
 |
Jaký smrk do 4 m výšky?, 20.5.2012 Našlo mi to jen Picea G. Conica. Ten ale mám již vysazený. Teď bych potřeboval nějaký jiný.
|
 |
Fiskars - slevy u Mountfieldu - zkušenosti, 30.3.2012 To, ja tam hned rano jel. A kdyz jsem videl tu radu lidi, tak jsem se otocil a sel pryc. Kdyz jsem tam sel odpoledne, jiz jsem nekoupil nic. Nevadi, nebudu se chovat jako ty davy lidi ve frontach. Rikam si, jak asi meli u "M" tu akci pripravenu, kdyz... celý příspěvek > |
 |
Jak připravit půdu ve skleníku?, 19.3.2012 Děkuji a omlouvám se za založení nového vlákna, ale po pročtení starších otázek jsem takovou odpověď, jakou jste mi teď dal V, y nenašla. Jsem naprostý začátečník a nevím jak na to, tak ještě jednou díky. |
 |
|
 |
Čínské sekačky u Mountfieldu, 19.3.2012 Na zkušenosti je moc brzy zatím neroste tráva a sekačky jsou novinkou. Byl jsem se tam taky podívat a vypadají hodně jednoduše(nekvalitně)za tvrdou cenu. Tam kde jiní nabizejí sekačku s pojezdem a plechovým šassi dostanete plastovou sekačku bez... celý příspěvek > |
 |
Ananasovice, pomerančovice, 3.3.2012 V Obřanské pálenici v Brně letos vypálili ananasovici ale asi nic moc, v Lískoveckém koštu skončila v ostatních pálenkách na 14. místě. |
 |
Jaké odrůdy rajčat na balkon?, 23.2.2012 To ja bohuzel jako zacatecnik nedokazuji posoudit. pomohlo by vam detailni foto by pomohlo? Nebo nejaka vase babska rada jak to poznat?:/ |
 |
Mořská cibule, 19.1.2012 mam doma "revek, mohu ho darovat, ale až bude tepleji. jsem z moravskoslez.kraje
jenom mě zarazilo, že mi teď v lednu kvete (kvete mi poprvé za deset let). četla jsme, že kvete od května do června - co se s ní stalo? je to normální?... celý příspěvek > |
 |