|
Příspěvky uživatele - 16.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Polypropylen na kmeni, 18.6.2012 Prehľadajte staršie diskusie, už sa to tu obsiahlo riešilo. Pointa bola nedávať lepidlo priamo na kmeň, ale na kmeň dať pásku a na pásku lepidlo.
JcB |  | Jablko Modi, 26.4.2012 Také jednoduché to nebude, na stránke modiapple.com sú uvedené iba štyri škôlky, ktoré ich množia, patrne všetky v Taliansku.
|  |
|  | Opylení, 13.3.2012 Ak sa nemýlim, tak Cifraničova pomológia.
JcB |  | Řez - poraďte, 5.3.2012 Ten strom vľavo pri troche fantázie pripomína nejakú plochú palmetu, toho by som sa držal. Ten vpravo, nuž, ten nenájdete v žiadnej knihe. Úprimne, toho pravého by som sa asi vzdal, urobilo by to dobre tomu ľavému. Rez by som začal na tom veľkom... celý příspěvek > |  | Opylení, 24.2.2012 Čo sa týka tej čerešne, opäť pomológia dáva odpoveď: Stromy kvetou středně raně a jsou cizosprašné. Mezi vhodné opylovače patří odrůdy Burlat, Kaštánka, Napoleonova a Rivan.
JcB |  | Opylení, 24.2.2012 Citace z online pomológie:
... je cizosprašná, vhodnými opylovači jsou Boscova lahvice, Konference, Charneuská, neoplodňuje se Avranšskou. Je dobrým opylovačem.
Niektoré pomológie explicitne udávajú, že Williamsova a Williamsova červená sa... celý příspěvek > |  | Podpníky, 22.2.2012 Sluchajce, som tiež Jozef a tiež z východného slovenska a tiež by ma dostupnosť podnoží zaujímala. Ničmenej, asi nezostáva nič iné, len sa obrátiť na škôlky: v škôlke Demeter boli zatiaľ vždy ochotní poradiť, na email reagujú zvyčajne do 24 hodín.... celý příspěvek > |  | Nakoľko slabá podnož je dula?, 20.2.2012 Samozrejme som skúsil hľadať na internete, a samozrejme so zistil, že "nie je dula, ako dula": aj dúl je niekoľko druhov. Väčšina skôlok ale rozoznáva podnože iba ako "plánka" a "dula". Aby to nebolo až tak jednoduché, narazil aj na vyšľachtené... celý příspěvek > |  | Renety, 17.2.2012 Anglická verzia wikipédie dáva pomenovanie do súvislosti so vzhladom šupky jablka, najmä určitou "hrdzavitosťou".
Francúzska verzia wikipédie nie je vôbec jednoznačná a ponúka niekoľko historických výkladov, vrátane pomenovania podľa geografie... celý příspěvek > |  | Vretenovité zákrsky, 17.2.2012 Dobrá alebo lepšia - ako na čo. P. Víítek má v tomto prípade na mysli, že pri kotlovitej či pyramidálnej korune pôjdu spodné kostrové konáre šikmo nahor, takže sa pod ne lepšie dostanete s kosačkou, ako pri vretene, kde bázové konáre pôjdu prakticky... celý příspěvek > |  |
|  | Vretenovité zákrsky, 15.2.2012 Áno, pre intenzívne pestovanie je vretenovitý zákrsok prekonaný štíhlymi vretenami a inými modernými tvarmi. Ničmenej, pre pestovanie na záhrade ako solitéry na slabých podnožiach a s rozmermi obhospodárovavateľnými zo zeme mi vretenový zákrsok príde... celý příspěvek > |  | Aké sú plody podnožových odrôd?, 8.2.2012 Mali ste niekto možnosť ochutnať plody typových podnoží ako takých? Aj podnožová odroda je predsa len odroda. |  | Jak na šlechtění nových odrůd, 3.2.2012 Skúste odrodu v nedávno mnou zadanom vlákne identifikovanú ako "hontianska končiarka", je na mušt výborná: vysoká cukornatosť, dobrá chuť na priamy konzum, veľké plody, vysoká rodivosť bez akejkoľvek údržby (v minulosti na vysokokmeňoch, samozrejme),... celý příspěvek > |  | Čo je penová formaldehydová močovina?, 24.1.2012 V knihe "Starostlivosť o pôdu v záhrade" sa odporúča vyľahčovať ťažkú ílovitú pôdu mimo iného aj "penovou formaldehydovou močovinou". Ak som správne pochopil, malo by sa jednať o ľahkú penovú hmotu podobnú polystyrénovej drti, ktorá ale na rozdiel od... celý příspěvek > |  | Končiarky - chutná droda podobná Zvonkovému, ale netrváca, 24.1.2012 Ďakujem za odpoveď. Prívlastok Hontianska by lokalitou plusmínus odpovedal. Prirovnanie k zemiakom je veľmi trefné. |  |
 |
|
|
|