|
Příspěvky uživatele - 171.155
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba lísky?, 4.8.2011 je to moniliová infekce, nyní už s tím nic nenaděláte!
Lucas |  | Starkrimson v Železných horách, 19.7.2011 Já Starkrimson pěstuji v 480 m n.m. a dozrává zde dost dobře.Samozřejmě bojuji se strupovitostí. Ještě lepší se mi jeví mutace Red cap- větší, lépe vybarvený i chutnější.
Lucas |  |
|  | Spring blush, 23.6.2011 Máte někdo zkušenosti s touto rannou odrůdou meruněk?
Lucas |  | Polovina jahod nevykvetla, 22.5.2011 Vloni v září jsem vysadil 60 jahod-Honeyoe. Celkem slušně přečkaly zimu, sice zjara zpočátku bylo sucho, ale přežily všechny. Nyní mě ale překvapilo, že polovina z nich nevykvetla, ani nemá květní pupeny.Proč? Sucho, mráz?
Lucas |  | Strupovitost?, 3.5.2011 spíš bych to hodnotil jako meru, což je pěkný svinstvo!
Lucas |  | Jaký tvar koruny u meruněk?, 9.4.2011 těmi horšími kraji myslím okrajové a horší zony- např. u nás oblast chelčicko (pěstování jabloní). Ten věk v průměru zhoršuje fakt, že často nemusí zde přežít horší zimu i nově vysazené meruňky. Samozřejmě nevylučuji i zde, že může dožít strom 20-30... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 31.3.2011 děkuji za radu, zkusím Oleoekol s Baycorem na myší ouško, Syllit dám na růžový poupě. Poté bych po květu bych užil Zato a na závěr s odstupem Zato+Baycor. Snad to bude letos stačit.
Lucas |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 30.3.2011 mám dotaz- lze spojit postřik Oleoekolem proti přezimujícím škudcům se Syllitem, či Baycorem proti strupovitosti? U mě na zahrdadě to vypadá, že se termíny srovnají.Či mám raději volit časový odstup?
Lucas |  | Slivoňová podnož Waxwa, 22.3.2011 Koupil jsem velkopavlovickou na podnoži waxwa. Jak velký mohu očekávat stromek? Waxwa by měla být Wangenheimova podnož, či z ní pocházet.Růst tedy asi 60%? Velkopavlovická naopak co vím má růst bujnější.Takže odhaduji velikost stromku 2,5m?
Lucas |  | Staré jabloně a zahrada, 7.3.2011 no-kdybych si sečetl hodnotu vypěstovaného ovoce ze svých 30.stromů, při průměrné úrodě a také trocha zeleniny, tak i při dojíždění asi 25km jednou týdně 3/4 roku, budu asi trochu v plusu! Ale člověk to dělá pro radost!
Lucas |  |
|  | Postřik révy oleoekolem, 27.2.2011 je vhodný a v které době- ano, či ne?
Lucas |  | Letošní boj se strupovitostí, 20.2.2011 je sice ještě brzy, ale po loňském katastrofálním roce bude třeba poctivě se připravit! Mám dotaz v ohledě strategie a použití jednotlivých prostředků.Nejde mi samozřejmě o profesionální ochranu sadů, ale o ošetření několika stromů, na kterých... celý příspěvek > |  | Boysenberry, Helen, 16.1.2011 mám dotaz ohledě srovnání s Toyberry- je Boysenberry chuťově lepší? A stačí jedna sazenice? (roste také tak jako Toyberry?)
Miki |  | Najlepšie slivky, 14.1.2011 A co Presenta? ta by měla být odolnější a chuťově se má domácí švestce blížit?
Lucas |  | Mám místo na 5 jabloní, které to budou?, 3.11.2010 Rubín, Rubinola,Red Melba, Starkrimson,Melrose
Lucas |  |
 |
|
|
|