|
Nová letní hrušeň, 27.2.2012 Váhám mezi Alfou, Isoldou a Radanou -co byste mi poradili?
Lucas |
 |
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 1.2.2012 Jižní Čechy - Netolicko:
1.Starkrimson
2.Jonathan
3.Matčino
dále bez pořadí: Starking, Oldenburgovo,Čistecké
Lucas |
 |
|
 |
Plastové záhonové chodníky, 13.1.2012 Mám tyto chodníky i obrubníky kolem jahod asi 3.rok. Zatím jsem s nimi spokojen. Tvar nemění, nelkoloužou, dají se opláchnout proudem vody.Důležité je zpočátku dobře usadit, aby jednotlivé díly do sebe dobře zapadly.
Lucas |
 |
Předčasné opadávání lískových oříšků, 9.1.2012 pokud jsou oříšky nebo jejich části zčernalé, jedná se o moniliozu- psalo se tu už o ní. Vyžaduje postřik v době květu zjara (např.Baycor, Horizon)
Lucas |
 |
Dvouleté rouby, 25.12.2011 Pánové děkuji za reakce- právě proto, že v dětství jsem Oldenburgovo jedl a moc mi chutnalo , tak bych chtěl alespoň 2-3 větve zákrsku /Rubínu/ přeroubovat. O jeho necnostech vím, ale i Rubín musím ve své poloze proti strupovitosti pár krát... celý příspěvek > |
 |
Dvouleté rouby, 25.12.2011 Prosím o radu- podařilo se mi s obtížemi sehnat rouby starší odrůdy Oldenburg, o kterou jsem měl velký zájem. Jelikož se jednalo o přestárlý strom, tak známý mi přinesl rouby na dvoletém dřevě (s jednoletými malými trnovitými přírůstky). Mám se... celý příspěvek > |
 |
Oldenburgovo, 11.12.2011 Pamatuji ze zahrady svého otce na toto tehdy pro mě velmi chutné podzimní jablko.Strom již však neexistuje. Nemáte někdo s touto odrůdou zkušenosti i v dnešní době? A nevíte, zde ji lze (event.rouby) někdy sehnat?
díky Lucas |
 |
Starší kanadské borůvky, 1.12.2011 děkuji za rady, zkusím to s těmi sírany.V otázce řezu: odřezávám jen zaschlé konce, celé výhony jsem ještě neodřezával. Mám ještě dotaz- má smysl přidávat nahoru ke keřům rašelinu i když se prakticky nedostane ke kořenům? A pokud ano, tak... celý příspěvek > |
 |
Deffekty na konárikoch, 29.11.2011 V posledních letech u meruněk, pokud se nejedná o vyloženou vhodnou oblast, tak u sebe i známých pozoruji jako jedinou možnost k vypěstování úrody zvýšenou péči. Já provádím po opadu listů a zjara postřik měďnatými postřiky, nejčastěji Championem, na... celý příspěvek > |
 |
Švestky v sezóně 2011, 27.11.2011 dovoluji se připojit k této diskusi. Já obdobně jako pan Vlastimil preferuji starší a u mé rodiny též oblíbené odrůdy- jako je např. Starkrimson, Red Delicius, Rubín, Jonathan, Melrose... A i když se nových rezistentů nezříkám, letos jsem vysadil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Starší kanadské borůvky, 26.11.2011 Mám asi 6.leté kanadské borůvky celkem 3 kusy. Vyrostly asi do 1 m, plodí celkem dobře. Ale nemají v posledních letech téměř žádné nové výhony a též přírůstky na starších větvích jsou jsou malé.Vysazené jsou v hrabance, mulčuji je mulč.kůrou, hnojím... celý příspěvek > |
 |
Rok splněných přání, 6.11.2011 No já si taky letos udělal radost a další radosti pro prakticky plný stav své zahrady si budu moci dělat jedině výměnou kus za kus, či přeroubováním. Takže letošní úlovky: meruňky Velkopavlovická a Spring Blush na podnoži waxwa, broskvoň Favorita... celý příspěvek > |
 |
Latex nebo vápno, 10.10.2011 no já natřel kmen ořechu vápnem před 6 lety a furt je bílý (i když trochu méně)
Lucas |
 |
Líska obecná - skoro bez ořechů, 8.9.2011 v květnu postřik insekticidy- napr. Decis, Calypso. Zopakovat po 14 dnech.
Lucas |
 |
Líska obecná - skoro bez ořechů, 4.9.2011 je lepší je nachat ve skořápce a rozloupat až před spotřebou
Lucas |
 |