|
Šarka švestek, 30.1.2012 Vždy som si myslel, že odolnosť (rezistencia) je schopnosť rastliny odolávať určitej chorobe. Do takej miery, že sa choroba na nej prakticky neprejaví. Napr. u viniča existuje celý rad interšpecifických odrôd zaradených pod skratku PIWIs (v nemčine:... celý příspěvek > |
 |
Mineralne hnojivo pre vinic pred vysadbou, 29.1.2012 Konským hnojom som hnojil vinič okolo domu pred niekoľkými rokmi, bez problémov. Ťažká zem živiny perfektne strávila a napresrok hnoj priniesol výsledky v podobe úrody stolového hrozna. Často sa konský trus zamiešava do hnojiska s kravským hnojom.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Šarka švestek, 29.1.2012 Odolná nie je to isté ako tolerantná. Katinka patrí medzi tolerantné, vírus šarky sa po infekcii pletív množí, ale nespôsobí také výrazné príznaky ako u odrôd, ktoré nie sú tolerantné. Nemáte foto listov so škvrnami? |
 |
Bouché - Thomasova palmeta, 29.1.2012  Zdravím Vás pane Vlastimile! Ako špičkového jabloniara s intuitívnym prístupom k pestovaniu by som sa Vás rád opýtal na Váš názor k pestovaniu ovocných stien zo šikmo sadených jabloní s "utopeným" podpníkom. Vždy som sníval o samonosnej stene... celý příspěvek > |
 |
Jaká podnož?, 29.1.2012 Áno, máte pravdu, čítam priveľmi rýchlo a nedbanlivo niektoré príspevky. Prehliadol som výraz "zpolitizovaný". To ale nič nemení na mojom postoji k Mičurinovi II- p.Polehlovi. |
 |
Mineralne hnojivo pre vinic pred vysadbou, 29.1.2012 Dobrý večer! Konský hnoj nie je o nič horší ako napr. kravský či ovčí, ak sú dobre vyzreté. Nedávajte ho ale na dno jamy. Dusík je v pôde dobre pohyblivý, stačí keď hnoj zarýľujete okolo viničových krov. Hlbšie je dobré dávať fosforečné hnojivá.... celý příspěvek > |
 |
Mineralne hnojivo pre vinic pred vysadbou, 29.1.2012 Pozrite na stránku PD Čachtice je hlavný dodávateľ hrozna vinárstvu Mrva & Stanko
|
 |