|
Jak a čím správně očistit zahradní nůžky, nože a pilky po řezu, 17.3.2014 Mám takový jednoduchý dotaz, čím lze čistit zahradní nůžky, roubovací nože nebo pilky od povrchových nečistot. Já používám vatu na špejli a namáčím ve slivovici, ale třeba existuje lepší způsob. Díky Karel |
 |
Odrůda Míšeňské, 16.3.2014 Popisné informace o Míšeňském jablku získáte zde. Nebo dejte hledat např. na Seznam.cz slovo apfel Edelborsdorfer (což je synonymum pro Míšeňské jablko) a poté si vyberete z několika dalších německých webových stránek i s fotkami
|
 |
|
 |
Staré odrody slivek, 13.3.2014 Přečtěte si podobné téma (v sekci slivoně) : Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko? |
 |
Odrůda Míšeňské, 11.3.2014 Český web
|
 |
Mrazy, 10.3.2014 Přečtěte si v oddíle Réva vinná téma Biologická ochrana proti mrazům |
 |
Vysvětlení pojmů, 10.3.2014  Celý článek v Zahrádkáři 12/2007 je zde :
|
 |
Jantar, 9.3.2014 Pro sadaře Vlada: tento týden mi přišly poštou stromky jabloní ze Slovenska (Zahradnictvo Čaklov) včetně odrůdy Jantar.
|
 |
Biologická ochrana proti mrazům, 4.3.2014 Našel jsem na webu podrobnější informace :
Biologický přípravek Cropaid zvyšuje rezistenci vůči chladu až o 7 °C. Obsahuje tři přirozeně se vyskytující kmeny bakterie rodu Thiobacillus a různé mikroživiny, které optimálně indukují rezistenci vůči... celý příspěvek > |
 |
Výsevní substrát, 27.2.2014 Letos chci vyzkoušet supresivní substrát s perlitem pro výsev a množení
(s účinkem proti padání klíčících rostlin) |
 |
Degustačná zrelosť, 18.2.2014 Zkuste zavolat do zahradnictví Čaklov, Pink Lady tam nějaké měli |
 |
|
 |
Kvitnutie marhul 2014, 17.2.2014 Nedávno jsem se dočetl, že již lze pojistit úrodu ovoce také proti pozdním jarním mrazům - má to samozřejmě význam pro velkopěstitele a nikde jsem nenašel sazbu tohoto pojištění. |
 |
Vyvýšené záhony, 14.2.2014  Do diskuse vám přidám fotku záhonů u mých rodičů před několika lety. Důvodem zřízení těchto částečně vyvýšených záhonů bylo to, aby záhony byly pohodlně přístupné i po dešti a také to, že pod záhony lilií byla celoplošně položena králičí síť proti... celý příspěvek > |
 |
Kterou letní jabloň?, 23.1.2014 Webovky ovocné školky Fytos představuje 3 zajímavé nové letní jabloně : Alegro (křížení Julia x Ametyst), Minerva (Julia x Ametyst) a Juno (Julia x Lena). Stromky jsem na podzim zasadil, ale zkušenosti s plody budou později. |
 |
Kterou letní jabloň?, 21.1.2014 třeba Discovery |
 |
Odrody naších dedov a pradedov, 10.1.2014 Něco pro pobavení i zamyšlení :
Píše se rok 2264 a v internetovém časopisu Zahrádkář se objevuje tento inzerát : certifikovaná genetická stanice XYZ nabízí stromky superjabloní. Podle vaší individuální volby parametrů vám připravíme stromky vašich... celý příspěvek > |
 |