|
Ballerínky - odrůdy, množení, podnože, 3.5.2014 Odpovídám na dotaz o odrůdě - na předchozí fotce jsou sloupovité jabloně Greencats a Redcats. Co se týká dalších odrůd, tak mimo již vámi zmíněné Goldlane, Moonlight, Redspring a Rondo se mně chuťově osvěduje i Sunlight. A také za pozornost stojí... celý příspěvek > |
 |
Ballerínky - odrůdy, množení, podnože, 2.5.2014  U mě po šesti letech konečně pořádně kvetou (viz foto). Výška stromků je přes 3 metry, podnože jsou MM 106 a P 14, poloha zahrady v 230 m n.m. je na kopci, půda je zde taková nic moc hnědozem a hlavně je tu sucho. Stejně staré stromky u rodičů na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tumbling Tom Red, 26.4.2014 Obyčejný zahradnický substrát. |
 |
Buxus, 23.4.2014  ...nevím, jak vložit dvě fotografie současně... tak se omlouvám |
 |
Buxus, 23.4.2014  Ráda bych vás požádala o radu. Dnes jsem si všimla, že můj buxus nemá sytě zelenou barvu a v koncích lístků jsou nějaké bílo-šedé mšice (taková vatová pavučinka). Zkoušela jsem to vyfotit, ale nedaří se mi. Děkuji za všechny rady a tipy. |
 |
Čo to je za chorobu či škodcu?, 19.4.2014  Dnes jsem objevil na maličké jabloni asi 10 černých létajících brouků velkých asi 1 cm. Lezli po listech nebo na květech a po utržení listu zůstali na něm, takže se pak dali snadno zašlápnout. Co je to za hmyz, je škodlivý pro květy? |
 |
Jak získat kvalitní pyl z jabloní pro křížení, 13.4.2014 Mám dotaz na zkušenější odborníky, jak nejlépe získat kvalitní sypký pyl z právě rozkvétajících jabloní a dalších stromů. Kdy je třeba sbírat květy či poupata, jak dlouho je nutno sušit otrhané pylové váčky, při jaké teplotě a kde nebo čím je sušit a... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 2.4.2014  Mně začíná kvést Jojo a v plném květu je zelená raná ryngle, Kromě včel a čmeláků se na květech objevil i motýl (viz foto) |
 |
Tumbling Tom Red, 31.3.2014  Zasela jsem si semínka převislých rajčátek Tumbling Tom Red. Jsem úplný začátečník, a tak nevím, zda nejsou mé sazenice příliš vytáhlé a vyzáblé. Můžete mi prosím poradit? Mám je ještě jednou přesadit nebo pak už rovnou do truhlíků? Děkuji. |
 |
Co je to za salát?, 31.3.2014 Znamená to tedy, že mám listy otrhávat a salát nechat růst dál? Omlouvám se za laické dotazy, ale jsem úplný zahradník začátečník. Děkuji. |
 |
|
 |
Co je to za salát?, 31.3.2014  Koupila jsem si přísady hlávkového salátu, ale hlávkový salát to není. Můžete mi prosím poradit, jaký salát to je? Děkuji moc.
|
 |
Jaký nůž na roubování?, 31.3.2014  Vážený pane, dal jsem na vaši radu a koupil jsem si roubovací nůž značky Wenger. Včera jsem zkoušel roubovat a jsem nadšený z jeho kvality. Je špičkově nabroušený již z výroby a umí tedy nádherně lehce a plynule řezat i tenké plátečky, prostě nádhera... celý příspěvek > |
 |
Kanzi, Rubens, Redprince, 26.3.2014 Přátelé, obdržel jsem velice smutnou zprávu – v minulém roce zemřel pan Boštička. Osobně jsem ho neznal, ale jeho bohaté zkušenosti a názory zde na diskusi prezentované byly pro mě velice zajímavé a přínosné. Čest jeho památce. |
 |
Zelenina do truhlíků, 23.3.2014 Dobrý den, jsem začátečník, a tak uvítám všechny rady a tipy. Bohužel nemám žádnou zahrádku, jen terasu, kde bych ráda umístla samozavlažovací truhlíky se zeleninou. Vloni jsem pěstovala převislé jahody a úroda byla výborná. Mám zasetá semínka hamíku... celý příspěvek > |
 |
Vyvýšené záhony, 21.3.2014 Zajímavé čtení je Podivuhodná zahrada Igora Ljadova.
|
 |