|
Příspěvky uživatele - 47.15
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Višeň Meteor Korai, 19.4.2012 Dobrý den. Na reakce k odrůdě Meteor Korai jsem sám zvědav, já ji nemám. Co se týče obou Maďarských, řekl bych že ze současného běžného sortimentu jsou nejsladší (´Érdi B.´ určitě - jedl jsem opakovaně z 550m.n.m., ´Újfehertoi F.´ jsem jedl 2 sezony... celý příspěvek > |  | Co je to za nemoc?, 3.4.2012 Ad pan Dr. Vysloužil. Jestli to trochu nebude souviset s většími výkyvy teplot poslední roky (chladné deštivé léto 2011, extrémně suchý listop 2011, teplotní rekordy letos v lednu - únoru - březnu - jak směrem pod nulu, tak i nad nulu...). Meruňka... celý příspěvek > |  |
|  | Očkování meruněk a nektarinky, 28.3.2012 Jak zmiňuje pan doktor Vysloužil, v zahraničí je Forkert (chip budding) běžný, včetně jarního očkování. Běžnější než očkování do T.
Pokud jste dodržel základní pravidla (kvalita, čistota řezu, úvazek, nenarašenost oček oproti podnoži atd.),... celý příspěvek > |  | Bystrická slivka, 29.2.2012 Já osobně vidím největší problém v šíření jediného či několika málo klonů Domácí (Bystrické) na úkor ostatních. Chápu, že ozdravit zavirovaný materiál není levné, ale osobně mě to mrzí. Sám jsem si objednal ze Sempry ´Domácí´, ale její chuť mě... celý příspěvek > |  | Poraďte jak a kdy a na co roubovat švestky, 27.2.2012 Řekl bych, že se někdy doba odběru roubů zbytečně přeceňuje. Pro roubování v době květu prosím, ale pro roubování kopulací v předjaří... Většinou roubuji ze stromu na strom - v březnu, jakmile skončí poslední větší mrazy a ujímatelnost je výborná - z... celý příspěvek > |  | Jakou atraktivní švestku pro děti, 22.2.2012 Ač jsem mládím optimista, zde jsem pesimista. V Evropě převažují mnohde nesmyslné a nepodložené obavy z čehokoliv geneticky modifikovaného, podporované nejrůznějšími zelenými a pseudozelenými lobby.
Zmiňovaná TRG švestka je sice již několik let v... celý příspěvek > |  | Podnože slivoní Břeclavsko - Hodonínsko, 17.2.2012 Budoucí tchán má pozemek v podobné oblasti jako Vy, pane Ondřeji, s téměř čistým pískem a jediné podnože co mu jdou, jsou myrobalány (z ostatních: B-VA, M-VA a A2). St. Julien koření mělce, u zelené nevím, ale je doporučována do vyšších poloh, kde je... celý příspěvek > |  | Třešeň Regina, 26.1.2012 Mně byla Regina pro svou velikost plodů (číslo Vám neřeknu) a další výborné vlastnosti (nenáročnost, odolnost vůči praskání) doporučována i jedním výtečným dlouholetým pěstitelem a "pokusníkem" z Krnova. Jen ji nemohu na sev. či střed. Moravě najít v... celý příspěvek > |  | Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 17.1.2012 Dobrý den. Pane Vysloužile, či ostatní, jak dopadla chuť Deligy letos? Díky, Mittwoch |  | Stlpovita jablon s cervenymi plodmi, 16.1.2012 Zde je možná to, co hledáte - sloupcovitá odrůda Red Spring. Osobní zkušenosti nemám. Otázka je, zda-li se dá tato "novinka" běžně sehnat. zdraví Mittwoch |  |
|  | Gascoigneho šarlatové, 13.1.2012 Zde jsou trochu lepší fota, i když též ne úplně ideální. Příští rok by měl náš strom Gascoigneho mít "svůj rok" a výrazně plodit - mohu poslat vzorky. Mittwoch (tycd(zavinac)seznam.cézet) AB díky za upozornění - radši tedy MM106. Mitt. |  | Gascoigneho šarlatové, 12.1.2012 Mittwoch |  | Gascoigneho šarlatové, 12.1.2012 Gascoigneho je moje srdeční záležitost. Hodnocení krásně vystihla a napsala paní Lída, jen doplním mírně narůžovělou, jinak bílou, dužninu v okolí slupky a jádřince. Plody jsou jakoby jemně zhrbolacené, širší než vyšší, voňavé, velké. Opravdu... celý příspěvek > |  | Degustace jablek v roce 2011, 16.12.2011 Omluva za hrubky, zejména panu Petrovi. Taky jsem začal reagovat ráno, ale poslal to až dopoledne... Mittw. |  | Degustace jablek v roce 2011, 16.12.2011 Dobré ráno na fóru. Bylo-li to na mě (Mittwoch), pane petře, je to Břidličná. Ale realizačních míst na mého koníčka je povícero a v příznivějších klimatických oblastech (zaplaťpánbůh) - Šternberk (OL) a Vracov.
Můj příspěvek kaviár X ZVK, který se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|