|
Schema kořenové filtrace, 3.11.2017 Doporučuje se, aby objem filtrů tvořil 1/10 obsahu jezírka, to ale málo kdo splní. Já mám za štěrbinovým předfiltrem (doporučuji, je mnohem účinnější, než vortex) dva hranaté sudy na vodu po 300 litrech. Ten poslední v řadě je probublávaný... celý příspěvek > |
 |
Schema kořenové filtrace, 2.11.2017 Jestli máte mechanickou předfiltraci v nezámrzném sklepě, tak tam přidejte pár sudů na vodu s filtračními elementy a máte to vyřešené (mám to také tak).
Získáte mnohem výkonější čističku a vyhnete se obrovským problémům s vybíráním a propíráním... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou magnoili, 2.11.2017 Daphne rozhodně patří k těm nejmenším magnóliím. Pokud bude vysazená jako solitéra, možná tolik do výšky nepotáhne.
Z malých magnólií mohu zmínit ještě Sunrise. Ta ale vykvétá dříve a dubnové mrazíky ji skoro vždy popálí. Mě zmrzla celá, dva roky... celý příspěvek > |
 |
Kokosová palma, 2.11.2017 Jen bych doplnil, že teplota by neměla dlouhodobě klesat pod 18o C a rostlina by měla mít co nejvíce světla. Tj. u jižního okna bez záclon a v zimě nejlépe s přisvícením. Důležitá je také vysoká vlhkost vzduchu. V zimě zálivka jen taková, aby úplně... celý příspěvek > |
 |
Schema kořenové filtrace, 31.10.2017 Jestli myslíte ty zabetonované pozink trubky, tak bych tipl nosníky pro lávku. |
 |
Jakou magnoili, 31.10.2017  Magnolie Daphne u mě roste jako velmi úzký, středně hustý, stromek (není ale vysazená jako solitéra). Po 6 letech od výsadby má lehce přes 3,5 metru. Jedna z nejlepších žlutých magnólií.
P.S. na mém příspěvku z 4.9.2017 vykukuje na fotce za... celý příspěvek > |
 |
Identifikace dřevin, 23.10.2017 To ano, ale cypřišek hrachonosný a nutkajský si zase tolik lidí s thůjí neplete (jen největší ignoranti), takže lze říc, že tvar terminálu je dostatečně určující.
|
 |
Co je to za keř, 21.10.2017 No největší srada je, že ho mám v seznamu rostlin k plánovanému nákupu a nepoznal jsem ho. To bude těma brýlema... |
 |
Co je to za keř, 21.10.2017 Ještě doplním, že to bylo vyfocené v městském parku v Obanu (severozápad země). V té oblasti je uváděná zóna 8 (nicméně průměrná teplota v červnu je tam prý +12 stupňů).
Brachyglottís vypadá velmi nadějně. Myslím, že to bude on. Moc všem děkuji. |
 |
Co je to za keř, 19.10.2017 Takže kamoš doplnil informace. Je to focené v severním Skotsku. Taky má podezření na šalvěj.
|
 |
|
 |
Co je to za keř, 19.10.2017  Ještě jsem udělal zvětšený výřez. |
 |
Co je to za keř, 18.10.2017 Na Brslen mě to přijde příliž husté a kompaktní. Alespoň já mám všechny Brsleny hodně řídké. On většinou posílá fotky ze středomoří, tak jsem hledal mezi větší exotikou...
Díky Lído. |
 |
Co je to za keř, 18.10.2017  Dostal jsem od kamaráda fotku k určení keře.
|
 |
Hrušeň na kdouloni, 18.10.2017 To je celkem známá informace, také mě nenapadlo sázet hrušně do rašeliny. Dotaz zněl, zda je kdouloň tolerantnější ke kyselejším půdám než semenáč. |
 |
Jak pěstovat venkovní kamelie, 18.10.2017 Řez by se, stejně jako u magnolií, provádět neměl. Z toho odvozuji, že nejmenší škody by napáchal řez po odkvětu, tedy na jaře.
Letos jsem sázel dvě, do polostínu. Máte ji alespoň v zimním stínu? V botanické v Troji ji mají na slunném stanovišti... celý příspěvek > |
 |