|
Samosprašný rakytník, 4.1.2012 Pletený kmeň bol ceľkom vtipný nápad. Nemusela ste sa báť, drevo si nájde miesto. Páčia sa mi v kvetinárstvach takto spletené kmene okrasných stromčekov Ficus benjamin. Tak nech sa Vám darí a nech Vám šťava z plodov slúži ku zdraviu! Paľo |
 |
25 odrůd jabloní, 4.1.2012 Dobrý deň pane 153.9! Ďakujem za otázky, ktoré mi vôbec nepripadajú provokatívne. Nie som ješitný a v mnohých otázkach som priznal omyl. Granny Smith je odroda s dlhšou vegetačnou periódou. Preto jej vyhovujú teplejšie polohy, aby mohla dokončiť... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Samosprašný rakytník, 3.1.2012 Dobrý deň Lenka!
Rakytníky sú vetrosnúbne, vzdialenosť 25 m by nemal byť problém. Možno, že samec nebol dostatočne zakvitnutý. Všeobecne sa odporúča iba niekoľkometrový odstup obidvoch pohlaví. Nechcela ste pôvodne prepliesť samca a samicu do... celý příspěvek > |
 |
Nova čierna Merunka z ruska, 3.1.2012 Nemala by mať Aprimira väčšie plody ako Čierny zamat na snímke p.Milana? Paľo |
 |
25 odrůd jabloní, 3.1.2012 Správne ste pochopil, že výnimky spravidla potvrdzujú nepísané pravidlo. Tými výnimkami sú lokality s výnimočnou mikroklímou. Výmena názorov sa týkala srovnania podmienok pre pestovanie jabloní v ČR a severne ležiacom prevažne rovinatom Poľsku. So... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 3.1.2012 Obidve rodičovské odrody sú chuťovo skvelé. Teoreticky by mala byť Karneval takisto chutná. Podľa popisu ale nemá až toľko cukrov v dužnine. Škoda, že nám nikto nemôže poradiť, či sa oplatí Karneval vysadiť. Pruhovaná šupka je takisto niečo, čo sme... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 3.1.2012 Pestovanie jabloní typu Melrose, McIntosh v drsných podmienkach Poľska som zakomponoval do diskúsie iba ako odpoveď na skúsenosti Ronyho na Valašsku v 450 m.n.m., pre ktorého je Spartan "propadák". Pán Vlastimil má s Melrose v 470 metrovej výške... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 3.1.2012 "Jistěže jsou rozdíly mezi severem a jihem. Ale na tak malém území jako je ČR hrají zanedbatelnou roli." To ste dúfam nemyslel vážne? Spýtajte sa v Břeclavi a na Ostravsku, aký sortiment ovocia pestujú, príp. koľko stoviek hektárov vinohradu... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 3.1.2012 Neberiem Vám Vaše presvedčenie o vplyvu Golfského prúdu na úrodnosť väčšiny územia Poľska. Osobne verím viac Poliakovi Peniažekovi a všetkým tým, ktorí na nete píšu o ťažkostiach s pestovaním plodín na svojích farmách v Poľsku. Plodín, ktoré sa často... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 3.1.2012 To si uvedomujú aj vinaři v Sádku a podľa toho sa zariadili. Podobne postupujú aj vinohradníci v Poľsku. Stačí listovať na nete. Paľo |
 |
|
 |
Karneval, 3.1.2012 Pozdravujem všetkých milovníkov jabĺčiek a prajem úspešný rok pri pestovaní jabloní!
Pred pár dňami sme tu viacerí zverejnili údaje o rezistentnej atraktívnej novinke Karneval. Prekvapilo ma, že sa k nej nevyjadril žiadny zo skúsených jabloniarov-... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 3.1.2012 Skutočnosť, že Poľsko je na špici producentov jabĺk predsa niako nedokazuje, že ČR ako celok so svojím úrodným Polabím či moravskými úvalmi má horšie podmienky na pestovanie v porovnaní s obrovským štátom na sever od hraníc. Zemepisná šírka zohráva... celý příspěvek > |
 |
Banánové jablko, 3.1.2012 Pred Vianocami doviezli u nás do Tesca toľko druhov svetových odrôd- šťavnatých, voňavých, ale bohužiaľ drahých plodov- že ma vôbec netrápilo, akým spôsobom boli skladované či koľko bolo v riadenej atmosfére N2, CO2, O2. Dôležité pre mňa bolo, aby... celý příspěvek > |
 |