|
Granny Smith, 1.1.2012 Pane Vlastimile, gratulujem! Je to nádhera! Ste jednotka v precíznosti pestovania jabloní. Verím, že budú chutiť prinajmenšom rovnako ako tie dovezené z Nového Zélandu. Paľo |
 |
Banánové jablko?, 1.1.2012 Je zaujímavé, že Vám Melodie bohate plodí na semenáčoch. Moja Melodie na typovom podpníku pri výbornej zdravotnej kondícii nikedy nerodila. Obrovské plody sú mi tiež záhadou. Možno si s podpníkom "nerozumí". Prajem Vám vaše nadšenie pre chuť Melodie.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Banánové jablko?, 1.1.2012 Áno, táto stavba sa stala NKP v r.1995. V Kopčanoch nájdete ale oveľa viac unikátnych stavieb. Napr. nádherný tehlový žrebčín založený ešte manželom Márie Terézie. Škoda, že sa už tehlové oblúky rozpadajú. Paľo |
 |
Banánové jablko?, 1.1.2012 Máte pravdu. O rodišti Tomáša sa doviete viac na této stránke. Paľo
|
 |
Banánové jablko?, 30.12.2011 Dostali sme sa v diskúsii od starého amerického Banánového zimného až k modernej českej rezistentnej Melodii. Tak ako sme pred nedávnom objektívne hodnotili Šampion, musím nemilosrdne súhlasiť so skúsenosťou p.Václava. Z tých pár obrovských plodov,... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 30.12.2011 Mirku, pokiaľ nezoženete Sulku v Břeclavi, zajeďte pár km cez rieku Moravu a kúpite ju u nás. Nemyslím si, že by dôvodom nedostatku boli reštrikcie zo strany orgánov EÚ. Veď Sulka nie je syntetický fungicíd. Ak sú účinky SÍRY SK 520 na roztoče... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 30.12.2011 Karneval môže byť chuťovo zaujímavý. Pink Lady je voňavé skvostné jablko, bohužiaľ silne vnímavé k chrastavitosti. Vanda dala harmonickú chuť špičkovému Topazu, Karnevalu dodala zrejme aj odolnosť k Ventúrii, ale nie som si istý, či Karneval bude... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 30.12.2011 Melrose aj Spartana (Mc Intosh) odskúšali už pred 50 rokmi Poliaci. Aj keď nemajú takú nadm. výšku ako na Valašsku, sú tam drsné podmienky aj pre jablone. Paľo |
 |
25 odrůd jabloní, 30.12.2011 Čo hovoríte na Karneval- odolnú atraktívnu novinku s pruhovane vyfarbenou šupkou? Nepoznáte jej rodiče? Akú má vlastne chuť? Paľo |
 |
Banánové jablko?, 30.12.2011 Melodie bola prvý rezistent, ktorý som pred rokmi kúpil. Zdravotný stav má dobrý, žiadna rakovina ani praskanie šupky, listy dokonale čisté. Po rokoch testovania ceľková úrodnosť v porovnaní s ostatnými jabloňami najmenšia (možno vplyvom podpníka).... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 30.12.2011 Namiesto Sulky je možné vo vinohrade použiť 4% roztok hnojiva SÍRA SK 520. Paľo |
 |